Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [Pizza] Mrożone ciasto na pizze

Grupy

Szukaj w grupach

 

[Pizza] Mrożone ciasto na pizze

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-08-27 19:02:03

Temat: [Pizza] Mrożone ciasto na pizze
Od: "Artur S." <a...@m...argos1.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!

Mam pytanie - czy ktoś próbował robić pizzę z wyrobionego i wyrośniętego
ciasta na pizzę?
Robię właśnie pizzę z przepisu, w którym trzeba trzymać ciasto po wyrobieniu
24h z porcji 1kg mąki i pewnie wyjdzie trochę dużo - myślę że poradzimy
sobie z tym nadmiarem ;-) ale na przyszłość chciałem zapytać czy ktoś ma
jakieś doświadczenia z pizzą pieczoną z mrożonego ciasta własnej produkcji?

Pozdrawiam
Artur Starz



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-08-27 20:13:02

Temat: Re: [Pizza] Mrożone ciasto na pizze
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Artur S." <a...@m...argos1.com.pl> napisał w wiadomości
news:biiv92$q70$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Robię właśnie pizzę z przepisu, w którym trzeba trzymać ciasto po
wyrobieniu
> 24h
Nakryj je wilgotna ściereczką, bo inaczej wierzch wyschnie na wiór.

>ale na przyszłość chciałem zapytać czy ktoś ma
> jakieś doświadczenia z pizzą pieczoną z mrożonego ciasta własnej
produkcji?

Tak. Ciasto po odmrożeniu trzeba na dosyć długo zostawić w spokoju,
gdyż jest bardzo mokre.Co prawda trochę wyrośnie w zamrażarce, ale
jednak. Niech sobie powoli te wode zagospodaruje, ogrzeje się i dobrze
wyrośnie na nowo. I najlepiej zamrażać bez obłożenia.
Reszta jak zwykle.

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-27 20:21:03

Temat: Re: [Pizza] Mrożone ciasto na pizze
Od: "Vefour" <V...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Artur S." <a...@m...argos1.com.pl> napisał w wiadomości
news:biiv92$q70$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
>
> Mam pytanie - czy ktoś próbował robić pizzę z wyrobionego i wyrośniętego
> ciasta na pizzę?
> Robię właśnie pizzę z przepisu, w którym trzeba trzymać ciasto po
wyrobieniu
> 24h z porcji 1kg mąki i pewnie wyjdzie trochę dużo - myślę że poradzimy
> sobie z tym nadmiarem ;-) ale na przyszłość chciałem zapytać czy ktoś ma
> jakieś doświadczenia z pizzą pieczoną z mrożonego ciasta własnej
produkcji?
>
> Pozdrawiam
> Artur Starz
>

Pomijając absurd wyrastania ciasta na pizze 24H (takie czasy stosuje się
przy niektórcyh chlebach, ale tam masz podwójny albo i potrójny "wyrost"
drożdży, w pizzy jest pojedynczy ex definitione) ciasto możesz trzymać w
lodówce ok. tygodnia. Ew. dodasz troszeczkę mąki jakby się kleiło..

Nie zamrażałem.

V.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-27 20:42:29

Temat: Re: [Pizza] Mrożone ciasto na pizze
Od: "Vefour" <V...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Vefour" <V...@p...pl> napisał w wiadomości
news:bij3sa$j38$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Nie zamrażałem.
>
> V.
>

Ale na logikę nie powinno być problemu vide supermarkety :)

V.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-27 20:52:14

Temat: Re: [Pizza] Mrożone ciasto na pizze
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Vefour" <V...@p...pl> napisał w wiadomości
news:bij55j$7bq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Ale na logikę nie powinno być problemu vide supermarkety :)

Z tą rónicą, że przeciętny czytacz pl.rec.kuchnia nie ma dostepu do
utrwalaczy, polepszaczy, spulchniaczy itp.

pozdr

cherokee

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-27 21:42:02

Temat: Re: [Pizza] Mrożone ciasto na pizze
Od: "Artur S." <a...@m...argos1.com.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Pomijając absurd wyrastania ciasta na pizze 24H (takie czasy stosuje się
> przy niektórcyh chlebach, ale tam masz podwójny albo i potrójny "wyrost"
> drożdży, w pizzy jest pojedynczy ex definitione) ciasto możesz trzymać w
> lodówce ok. tygodnia. Ew. dodasz troszeczkę mąki jakby się kleiło..
Dzięki za odpowiedzi - precyzuje - ciasto wyrabiam, potem rosnie i dopiero
po wyrosnięciu dzielę na porcje, w folię żeby nie wyschło i dopiero do
lodówki..

Pozdrawiam
Artur Starz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zamrazanie wywaru
Jak utrwalić cukinię?
Szarlotka Babci Halinki (P)
sambal oelek
kuluri (?)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »