« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-07-10 11:17:09
Temat: Re: Placek drozdzowy z czarna porzeczka?Mąkę przesiewałem, mam takie "cóś" co wygląda jak kubek metalowy, na
dole ma siatkę metalowa i tak powiedzmy nożyki, co poruszają mąkę jak
naciśnie się uchwyt. Rzeczywiście np. przy biszkopcie jest totalna różnica.
Zanim nasypałem owoc, za rada mamy leciutko posypałem powierzchnie
ciasta mąką ziemniaczaną i owoc jakoś tak lepiej sie utrzymywał. Potem w
sumie nawet nie tyle opadł, co ciasto tak urisło ze go wrecz wepchnelo w
dół :)
Maciej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-07-10 16:24:40
Temat: Re: Placek drozdzowy z czarna porzeczka?> Pewnie - nie zawiedziesz się, choć czasem możesz się wstrząsnąć
> niekoszernością mąki... :-P))))
Zamknę oczy, jak bedę wyrzucać zawartośc sitka po przesianiu :-)
Pozdrawiam
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-07-10 16:26:04
Temat: Re: Placek drozdzowy z czarna porzeczka?Użytkownik "Yarael Poof" <m...@p...USUNTOonet.pl> napisał w wiadomości
news:f6vpu5$2ffr$1@opal.icpnet.pl...
> Zanim nasypałem owoc, za rada mamy leciutko posypałem powierzchnie ciasta
> mąką ziemniaczaną i owoc jakoś tak lepiej sie utrzymywał. Potem w
Hmm, ciekawa metoda :-) Ja słyszałam o obtaczaniu owoców w mące przed
wsypaniem ich na ciasto.
Pozdrawiam
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-07-17 15:27:08
Temat: Re: Placek drozdzowy z czarna porzeczka?Basiu chciałam Ci podziękować za ten przepis na placek drożdżowy.
Ciasto fantastyczne, nie miałam już porzeczki ale były czereśnie
"Pycha" słyszę radosne odgłosy z kuchni :-)
Pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-07-18 18:39:01
Temat: Re: Placek drozdzowy z czarna porzeczka?Użytkownik "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:469cdf7c@news.home.net.pl...
> Basiu chciałam Ci podziękować za ten przepis na placek drożdżowy.
> Ciasto fantastyczne, nie miałam już porzeczki ale były czereśnie
> "Pycha" słyszę radosne odgłosy z kuchni :-)
Cieszę się i chyba sama też się skuszę :-)
Pozdrawiamy
Barbara i Marysia testujące dziś pierogi drożdżowe z borówkami amerykańskimi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |