Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Placek po węgiersku

Grupy

Szukaj w grupach

 

Placek po węgiersku

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 13


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-06-09 13:28:43

Temat: Re: Placek po węgiersku
Od: "Qq" <q...@p...polska> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "@nn" <jurek@post> napisał w wiadomości
news:42a709c7@news.home.net.pl...
> Napisz jak robisz, to napiszę Ci jak ja robię - mi się nie rozpadają :)
> Ania

Aniu, jak robisz?

Qq


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-06-09 18:29:32

Temat: Re: Placek po węgiersku
Od: "@nn" <jurek@post> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Qq" <q...@p...polska> napisał w wiadomości
news:d89fr4$85b$1@atena.e-wro.net...
> Użytkownik "@nn" <jurek@post> napisał w wiadomości
> news:42a709c7@news.home.net.pl...
>> Napisz jak robisz, to napiszę Ci jak ja robię - mi się nie rozpadają
>> :)
>> Ania
>
> Aniu, jak robisz?
>
10-12 średniej wielkości ziemniaków
1 jajko
2-3 łyżki mąki
sól

Ziemniaki ścieram (możliwie jak najszybciej) na tarce, solę, dodaje
jajo i mąkę. 2-3 łyżki paciai wylewam na mocno rozgrzany olej (niewiele
ma go być) i smażę. Ważny jest gatunek ziemniaków, niestety nie podam
nazwy - mają być żółte a po ugotowaniu sypkie - z innych placki mi nie
wychodzą, albo wychodzi zielona breja :)

Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-06-10 12:38:18

Temat: Re: Placek po węgiersku
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Qq napisał(a):
> Użytkownik "@nn" <jurek@post> napisał w wiadomości
> news:42a709c7@news.home.net.pl...
>
>>Napisz jak robisz, to napiszę Ci jak ja robię - mi się nie rozpadają :)
>>Ania
>>--
>
>
>
> no, jak?

Zalezy od gatunku ziemniakow. Nie wszystkie maja tyle samo skrobii i
innych skladnikow ;-) Po prostu trzeba odnalezc "te jedyne", ktore nie
dosc, ze daja dobry efekt przy wyrobie to jeszcze smakuja. Sprawdzcie
kiedys ze 3 rodzaje (z targu przykladowo) i w takich samych proporcjach
przygotowac male ilosci. Porownajcie smak i konsystemcje przy takich
samych ilosciach dodatkow jajka, maki i przypraw.

Pozdrawiam

Maciek

--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

co to sa te małosolne?
koper do ogorkow
Knedle
co to jest burghul
Zapiekanka - moje wczorajsze dzielo

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »