Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "adam kowalski" <a...@g...SKASUJ-TO.pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: Plyta ceramiczna Amica
Date: Tue, 25 Nov 2003 20:24:59 +0000 (UTC)
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 38
Message-ID: <bq0dqr$8tl$1@inews.gazeta.pl>
References: <3...@n...gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: cache2.k1.isko.net.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1069791899 9141 172.20.26.241 (25 Nov 2003 20:24:59 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 25 Nov 2003 20:24:59 +0000 (UTC)
X-User: adamoko
X-Forwarded-For: 10.0.2.122
X-Remote-IP: cache2.k1.isko.net.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:33525
Ukryj nagłówki
m...@p...pl (McMac) napisał(a):
> Mam takie male pytanie. Uzytkuje od niedawna plyte amica (ze sterowaniem
> sensorowym) - pola hi-light, dwa rozszerzane. Wkurza mnie troche, ze
sterowanie
> sila grzania nie odbywa sie na zasadzie roznej "cieploty" pola grzejnego,
ale n
> a
> zasadzie impulsowej - pole chwile grzeje i chwile nie grzeje. Czy wszystkie
> plyty tak maja?
> Poza tym plyta ma opcje "szybkiego zagotowania" - polega to na tym, ze przez
> kilka minut grzeje na 9 zeby potem automatycznie przejsc na wybrany,
mniejszy
> stopien grzania. Problem tylko w tym, ze czas ten nie wystarcza absolutnie
do
> zagotowania garnka zimnej wody. Moze problem w moich garnkach? Ma ktos
podobna
> plyte amica?
Witam
Nie wiem jak działa płyta amica ja mam szybkogrzejną płytę mastercooka .
Tak maja wszystkie płyty to znaczy chwilę grzeja potem przestają i znów.
Wazna rzecz garnki w których gotujesz na płycie nie mogą być nawet jeden raz
użyte do gotowania na gazie - dno robi się w takim garnku wypukłe. To muszą
być nowe idealnie przylegające garnki z bardzo ale to bardzo grubym dnem , bo
te z cienkim (takie ładne tanie) to lipa. Ja używam garnków z grubym dnem oraz
produktów TEFALA POLECAM SZCERZE.Po zakupieniu kuchni z płyta musiałem
wymienić garnki bo nie wyrobiłbym na prąd przy starych garnkach.
Tak na marginesie to gotowanie w dobrym garnku (np wody) na płycie przebiega
szybciej niż nagazie. Ma to związek ze stratami cenergii cieplnej.
pozdrawiam Adam
a...@i...net.pl
>
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|