« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-11 01:38:21
Temat: Podudzia kurczece w sosie pieczarkowymUprzejmie prosze zeby ktos przetlumaczyl mi na nasze powyzszy
tekst... Firmowy faks wyplul dzis oferte nowej firmy cateringowej - i
nie wiem jak to rozumiec? Kurze lapki bez pazurkow i pietek? Znaczy
pszczel w skorze w sosie pieczarkowym???
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-11 06:45:09
Temat: Re: Podudzia kurczece w sosie pieczarkowymDariusz K. Ladziak <l...@w...pdi.net> wrote:
> Uprzejmie prosze zeby ktos przetlumaczyl mi na nasze powyzszy
> tekst... Firmowy faks wyplul dzis oferte nowej firmy cateringowej - i
> nie wiem jak to rozumiec? Kurze lapki bez pazurkow i pietek? Znaczy
> pszczel w skorze w sosie pieczarkowym???
Kurza lapka,ta obciagnieta skora, to anatomicznie rzecz biorac, stopa.
Inaczej mowiac, kura chodzi stale na palcach. Podudzie, to czesc nogi
miedzy stopa a udem, zwane osatnio z angielska "drumsztykiem". Udo kury
to najgrubsza, krotka czesc nogi, osdzona w w miednicy. Udo i podudzie
tworza razem to, co w handlu bywa nazywane "kurzym udkiem".
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-11 09:40:16
Temat: Re: Podudzia kurczece w sosie pieczarkowym"Dariusz K. Ladziak" wrote:
> Uprzejmie prosze zeby ktos przetlumaczyl mi na nasze powyzszy
> tekst... Firmowy faks wyplul dzis oferte nowej firmy cateringowej - i
> nie wiem jak to rozumiec? Kurze lapki bez pazurkow i pietek? Znaczy
> pszczel w skorze w sosie pieczarkowym???
To może byc to, co w sklepach spotykam pod nazwą "pałki z kurczaka",
czyli cieńsza część kurzej nogi, nie wiadomo dlaczego w sprzedaży
udkiem zwanej :-)
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |