« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2016-03-19 18:50:49
Temat: Re: Pomysł na dorsza...W dniu 18.03.2016 o 18:22, Qrczak pisze:
> Dnia 2016-03-18 04:13, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>> "Marsjasz" <d...@w...pl> wrote in message
>> news:56eb5cc0$0$643$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 2016-03-18 o 01:19, Pszemol pisze:
>>>> Witam - czy ktoś może zasugerować jakiś fajny pomysł na dorsza?
>>>> Mam w zamrażalniku surowe filety z tej ryby ale nie wiem jak
>>>> zrobić z nich coś fajniejszego niż typowa panierka i na patelnię...
>>>>
>>> ostatnio bardzo smakowal mi pieczony filet swiezego dorsza
>>> obsypany skwarkami z boczku z dodatkiem zielonej pietruszki...
>>
>> Podobno wszystko smakuje lepiej jak dodasz boczku :-)
>
> U mnie od tego zawsze był ketchup.
>
> Q
Jeśli do ketchupu jeszcze dodasz Maggi to i kupa będzie smakowała :)
--
Wiesiaczek (dziś z DC)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2016-03-19 19:09:26
Temat: Re: Pomysł na dorsza...Dnia 2016-03-19 18:22, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
> Qrczak<q...@q...pl> wrote:
>> Dnia 2016-03-19 00:49, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>>> Jarosław Sokołowski<j...@l...waw.pl> wrote:
>>>> Marsjasz pisze:
>>>>
>>>>> kurcze jadlem u Kogos ale tamten dorsz byl bardzo podobny do:
>>>>> http://www.przepisy.net/pieczony-dorsz-ze-slonina/ (tylko ze na
>>>>> moim byly chrupiace skwarki)...
>>>>
>>>> Drób w połączeniu ze skwarkami -- kto wie, może to być ciekawe.
>>>
>>> Drób, skwarki I RYBA! To dopiero kombinacja :-)
>>
>> A na czubku wisienka. Żeby było wegańsko.
>
> A na koniec wszystko polane obficie ketchupem :-)
I kroplą Maggi (ale tylko koncernową) - i mniam!
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2016-03-19 20:09:33
Temat: Re: Pomysł na dorsza...Qrczak wrote:
> Dnia 2016-03-19 18:22, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>> Qrczak<q...@q...pl> wrote:
>>> Dnia 2016-03-19 00:49, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>>>> Jarosław Sokołowski<j...@l...waw.pl> wrote:
>>>>> Marsjasz pisze:
>>>>>
>>>>>> kurcze jadlem u Kogos ale tamten dorsz byl bardzo podobny do:
>>>>>> http://www.przepisy.net/pieczony-dorsz-ze-slonina/ (tylko ze na
>>>>>> moim byly chrupiace skwarki)...
>>>>>
>>>>> Drób w połączeniu ze skwarkami -- kto wie, może to być ciekawe.
>>>>
>>>> Drób, skwarki I RYBA! To dopiero kombinacja :-)
>>>
>>> A na czubku wisienka. Żeby było wegańsko.
>>
>> A na koniec wszystko polane obficie ketchupem :-)
>
> I kroplą Maggi (ale tylko koncernową) - i mniam!
>
i zasmażka!
--
"-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
-Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |