« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2016-03-19 18:53:58
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Co wy z tym boczkiem?
W książce kuharskiej jest wiele wersji: w panierce, z pomidorami , możesz
zrobić po grecku, i jeszcze pamiętam, że był pszepis na filety ryby mrożonej
z jabłkami.
A leszcz zdaje się w czerwonej kapuście, ale dorsz będzie jeszcze lepszy ,
bo bez ości.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2016-03-19 20:36:23
Temat: Re: Pomysł na dorsza...Stokrotka <o...@g...pl> wrote:
>
> Co wy z tym boczkiem?
> W książce kuharskiej jest wiele wersji: w panierce, z pomidorami , możesz
> zrobić po grecku, i jeszcze pamiętam, że był pszepis na filety ryby mrożonej
> z jabłkami.
> A leszcz zdaje się w czerwonej kapuście, ale dorsz będzie jeszcze lepszy ,
> bo bez ości.
>
Przepiszesz prosze , ten przepis z czerwona kapusta ?
Brzmi ciekawie... :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2016-03-20 11:28:49
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
> Przepiszesz prosze , ten przepis z czerwona kapusta ?
>
> Brzmi ciekawie... :)
nie pszepiszę, ale to mniej więcej było tak:
Zeszklić cebulkę, dodać posiekaną kapustę (wykroić grubsze nerwy, i
najlepiej siekać drobno w mikserku), podsmażać moment, dodać cukier
pszyprawy w kierunku kożennym , i zdaje się wino,
i dusić do skutku dolewając czasem wody (godzinkę), posolić, pocytrynić.
Ryby obsmażyć, do naczynia żaroodpornego włożyć kapustę, ryby, i znawu
kapustę, zapiec.
Czyli jak o grecku, tylko zamiast mahewki jest kapusta czerwona.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2016-03-20 17:46:40
Temat: Re: Pomysł na dorsza...Stokrotka <o...@g...pl> wrote:
>
>
>> Przepiszesz prosze , ten przepis z czerwona kapusta ?
>>
>> Brzmi ciekawie... :)
>
> nie pszepiszę, ale to mniej więcej było tak:
> Zeszklić cebulkę, dodać posiekaną kapustę (wykroić grubsze nerwy, i
> najlepiej siekać drobno w mikserku), podsmażać moment, dodać cukier
> pszyprawy w kierunku kożennym , i zdaje się wino,
> i dusić do skutku dolewając czasem wody (godzinkę), posolić, pocytrynić.
> Ryby obsmażyć, do naczynia żaroodpornego włożyć kapustę, ryby, i znawu
> kapustę, zapiec.
>
> Czyli jak o grecku, tylko zamiast mahewki jest kapusta czerwona.
>
Dzieki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |