Data: 2003-08-03 20:10:38
Temat: Re: Pory jedzenie
Od: "Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.blah>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bgjppg$itn$1@inews.gazeta.pl...
> > > A co? Lancet nieomylny?
> >
> > Nie ma ludzi nieomylnych, a za Lancetem stoja przeciez ludzie. Nie
zdajesz
> > sobie chyba jednak sprawy z tego, jak ciezko jest opublikowac cos w
pismie
> z
> > taka renoma. Praca podlega recenzji kilku niezaleznych, znajacych sie na
> > opisywanym temacie, a nieznanych autorom, recenzentow. Kazdy,
najmniejszy
> > nawet blad merytoryczny czy metodologiczny jest bezwzglednie wytykany, a
> > praca wraca z odpowiednimi adnotacjami do autorow. Taki proces moze
> > powtarzac sie kilkukrotnie, co i tak nie gwarantuje tego, iz praca w
koncu
> > wejdzie do ktoregos numeru.
>
> Czyli publikacja w lancecie zalerzy od znajomości tematu recenzenta ;)))
> po co wobec tego publikować coś co jest znane ;)))0 i co w momencie gdy
ktoś
> publikuje coś odkrywczego co jeszcze nie jest znane , recenzenci nie
> dopuszczą do publikacji bo się nie znają ;))))))))))))
Albo sobie zartujesz, albo nie zrozumiales tego, co napisalem.
|