« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-16 12:17:47
Temat: ProsbaJak sie gotuje zupe cebulowa?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-03-16 13:57:46
Temat: Re: ProsbaWitam.
Ja to robię tak:
w rondelku rozpuszczam masełko i szkle cebulke ilość wg upodobania,
przykruywam i dusze aż zrobi się prawie papka, dodaje troszke mąki, dolewam
bulionu warzywnego, można wszystko zmiksować, na talerz położyć tosta i
starty ser żólty i zalać zupką, można też zabielić, a i można zapiec w
piekarniku z bagietka i serem, no i można oczywiście zamiast tależa
wykorzystac okrągły bochenek chleba.
Przyprawy wg gustu.
--
Maciek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-16 14:45:09
Temat: Re: Prosbamaciej napisał(a):
> Witam.
> Ja to robię tak:
> w rondelku rozpuszczam masełko i szkle cebulke ilość wg upodobania,
> przykruywam i dusze aż zrobi się prawie papka, dodaje troszke mąki, dolewam
> bulionu warzywnego, można wszystko zmiksować, na talerz położyć tosta i
> starty ser żólty i zalać zupką, można też zabielić, a i można zapiec w
> piekarniku z bagietka i serem, no i można oczywiście zamiast tależa
> wykorzystac okrągły bochenek chleba.
> Przyprawy wg gustu.
>
mmmmm no i oczywiscie podlac bialym winem!!!!!!!! pyycha !!! jutro w
planie zupa cebulowa oo !!!
pozdr cebulowo-winna tuch ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-17 22:28:57
Temat: Re: Prosbareginak wrote:
> Jak sie gotuje zupe cebulowa?
>
>
posłuchaj gościu te rady w stylu zaprawiam mąką to ściema po prostu
kotleciarze sie odzwali ja dam ci przepisik naturalny
cebukę skarmelizuj zalej najlepiej wołowym bulionem ( broń cie PAnie
boże z torebki i innym badziewiem ) odparuj przez co najmniej 30 nminut
chcesz wzbogacić winem ok. możesz zmiksowac porto z żółtkirm ok a na
wierzch połłóż tosta czosnkowego posyp gruyere lub grana padano zapicz
pod salamandrą i nie zapomniej zaprosić panny zapewniam cię będzie miała
mrówki w najtkach a w ekstremalnych przypadkach zdarza sie orgazm....
pozdro pp
t...@p...onet.pl jakby co to wal śmiało
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-18 05:53:28
Temat: Re: ProsbaIn article <d1d0jo$8vq$1@nemesis.news.tpi.pl>,
piotr <t...@n...poczta.onet.pl> wrote:
> reginak wrote:
>
> > Jak sie gotuje zupe cebulowa?
> >
> >
> posłuchaj gościu te rady w stylu zaprawiam mąką to ściema
A to dlaczego?
> po prostu
> kotleciarze sie odzwali ja dam ci przepisik naturalny
W jakim sensie "naturalny"?
> cebukę skarmelizuj
Skarmelizować? Nie przesada?
> zalej najlepiej wołowym bulionem ( broń cie PAnie
> boże z torebki i innym badziewiem ) odparuj przez co najmniej 30 nminut
Garnek oczyść szczotką z resztek skarmelizowanej cebuli z resztkami
bulionu.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-18 06:55:52
Temat: Re: ProsbaWladyslaw Los wrote:
> In article <d1d0jo$8vq$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> piotr <t...@n...poczta.onet.pl> wrote:
>
>
>>reginak wrote:
>>
>>
>>>Jak sie gotuje zupe cebulowa?
>>>
>>>
>>
>>posłuchaj gościu te rady w stylu zaprawiam mąką to ściema
>
>
> A to dlaczego?
>
>
>>po prostu
>>kotleciarze sie odzwali ja dam ci przepisik naturalny
>
>
> W jakim sensie "naturalny"?
>
>
>>cebukę skarmelizuj
>
>
> Skarmelizować? Nie przesada?
>
>
>>zalej najlepiej wołowym bulionem ( broń cie PAnie
>>boże z torebki i innym badziewiem ) odparuj przez co najmniej 30 nminut
>
>
> Garnek oczyść szczotką z resztek skarmelizowanej cebuli z resztkami
> bulionu.
>
> Władysław
facet ty coś w ogóle gotujesz czy tylko tak się nudzisz wieczorami to
sobie wypisujesz te swoje stare pierdoły na grupie co???.....a mąka top
sobie zaprawiaj swój niewybredny smak twja kuchnia to po prostu park
jurajski... to my już panu podziekujemy...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-19 19:17:48
Temat: Re: ProsbaWladyslaw Los wrote:
> In article <d1d0jo$8vq$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> piotr <t...@n...poczta.onet.pl> wrote:
>
>
>>reginak wrote:
>>
>>
>>>Jak sie gotuje zupe cebulowa?
>>>
>>>
>>
>>posłuchaj gościu te rady w stylu zaprawiam mąką to ściema
>
>
> A to dlaczego?
>
>
>>po prostu
>>kotleciarze sie odzwali ja dam ci przepisik naturalny
>
>
> W jakim sensie "naturalny"?
>
>
>>cebukę skarmelizuj
>
>
> Skarmelizować? Nie przesada?
>
>
>>zalej najlepiej wołowym bulionem ( broń cie PAnie
>>boże z torebki i innym badziewiem ) odparuj przez co najmniej 30 nminut
>
>
> Garnek oczyść szczotką z resztek skarmelizowanej cebuli z resztkami
> bulionu.
>
> Władysław
władek los słuchaj kotleciarzu chetnie się z tobą spotkam w kuchni
poczytaj sobie najpierw jakies stronki znanych kucharzy i nie wciskaj
ludziom kitu na temat zaprawiania zupy mąką baranie a swoją drogą to
jestem ciekaw jak wygląda twoja żonka pewnie jest nieżle zapasiona co??
tą właśnie twoja maką
piotr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-19 22:20:35
Temat: Re: Prosba
Użytkownik "piotr" <t...@n...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:d1hu5e$99i$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wladyslaw Los wrote:
>
> > In article <d1d0jo$8vq$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> > piotr <t...@n...poczta.onet.pl> wrote:
> >
> >
> >>reginak wrote:
> >>
> >>
> >>>Jak sie gotuje zupe cebulowa?
> >>>
> >>>
> >>
> >>posłuchaj gościu te rady w stylu zaprawiam mąką to ściema
> >
> >
> > A to dlaczego?
> >
> >
> >>po prostu
> >>kotleciarze sie odzwali ja dam ci przepisik naturalny
> >
> >
> > W jakim sensie "naturalny"?
> >
> >
> >>cebukę skarmelizuj
> >
> >
> > Skarmelizować? Nie przesada?
> >
> >
> >>zalej najlepiej wołowym bulionem ( broń cie PAnie
> >>boże z torebki i innym badziewiem ) odparuj przez co najmniej 30 nminut
> >
> >
> > Garnek oczyść szczotką z resztek skarmelizowanej cebuli z resztkami
> > bulionu.
> >
> > Władysław
> władek los słuchaj kotleciarzu chetnie się z tobą spotkam w kuchni
> poczytaj sobie najpierw jakies stronki znanych kucharzy i nie wciskaj
> ludziom kitu na temat zaprawiania zupy mąką baranie a swoją drogą to
> jestem ciekaw jak wygląda twoja żonka pewnie jest nieżle zapasiona co??
> tą właśnie twoja maką
>
> piotr
PLONK za brak kultury
nie pozdrawiam
Seewald
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |