Data: 2012-05-19 19:52:20
Temat: Re: Przyj?cie- impreza-party
Od: glob <r...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Flyer napisał(a):
> In article <fc33c2e4-4520-44c8-92ac-3c2afe64b7b0
> @nw7g2000pbb.googlegroups.com>, r...@g...com
> says...
> >
> > Flyer napisaďż˝(a):
> > > In article <73c480fe-5f8d-4106-a521-a147cefbec12
> > > @n16g2000vbn.googlegroups.com>, 7...@m...pl says...
> > > >
> > > > Dzi�� dobry bardzo ,szanownym grupowicz�.
> > > > A wiecie w�a�nie troch� kucharzy�em i tak przygl�daj�c si�
ciastu,
> > > > w�o�y�em r�k� w jego jeszcze ciep�� konsystencj� i
do�wiadczy�em
> > > > objawienia.
> > > > A mianowicie, dlaczego nie zrobi� by imprezy, pozaprasza� go�ci i
> > > > zaskoczy� ich zdolno�ciami kulinarnymi, troch� nietypowymi.
> > >
> > > A po co "zaskakiwa� ich zdolno�ciami kulinarnymi"? Kupuje si�
> > > mro�ony groszek z marchewk�, gotuje, dodaje inne badziewie i
> > > majonez i ... voila`. ;> A ciasto z hipka.
> > >
> > > > Czyli
> > > > go�cie sobie siedz� oczekuj�c na posi�ek, wdychaj�c kusz�ce
zapachy
> > > > si� unosz�ce. I tu wjecha� do salonu z tortem w kszta�cie penisa, z
> > > > owocami pokrojonymi w kszta�cie sutk�w, cipki. I deser to lody w
> > > > takich kszta�tach i lizaki w kszta�cie cipki i penisa itd.
> > >
> > > Nim wi�cej ryzykujesz, tym wi�cej tracisz w momencie
> > > niepowodzenia, albo domniemywania o niepowodzeniu. Po pierwsze
> > > odpowiedz sobie na pytanie "po co", a po drugie odpowiedz sobie
> > > na pytanie "czy by�bym zachwycony widz�c taki tort" [mnie tam,
> > > na ten przyk�ad, by to zwisa�o, wi�c moje zadowolenie by�oby
> > > udawane].
> > >
> > > > Juďż˝ sobie
> > > > wyobra�am min� cioci, gdybym postawi� przed ni� kawa�ek tortu w
> > > > kszta�cie penisa. Albo wujka ,gdybym mu taki smaczny torcik posun��. A
> > > > wy bawiliby�cie si� dobrze ss�c lizaki w kszta�cie penisa, sutk�w i
> > > > cipki?
> > > > Pomys� nie jest nowy ale ma�o spotykalny.
> > >
> > > Ja tam s�ysz� o jakich� uroczysto�ciach, na kt�rych by� bigos,
> > > schabowe, sa�atki i inne �arcie, "a� brzuch bola� od
> > > przejedzenia" [o procentach nie wspominaj�c]. I go�cie s�
> > > zadowoleni. Mz. recept� na sukces kulinarny jest po prostu du�o
> > > �arcia, a co ono b�dzie przypomina�, to ju� pies gania�. :)
> > >
> > > PF
> >
> > Jak to po co �wietna terapia, sp�jrz jak japo�czycy s� zadowoleni gdy
> > li�� penisy i cipki, czy te� jedz� produkty genitalne i teraz wyobra�
> > sobie twarze polak�w.
>
> Je�eli kto� zosta� wychowany wed�ug pewnych zasad spo�ecznych
> [nie piszďż˝ "kultury", bo zaraz siďż˝ komuďż˝ skojarzy z zasadami
> zachowania przy stole ;>], to w doros�ym �yciu nadal je stosuje.
>
> Nawet je�eli nie stosuje wprost [�miej�c si� z �art�w, kt�re nie
> s� �mieszne, ale kt�re s� prowokacyjne dla dotychczasowego
> porz�dku spo�ecznego, albo z kt�rych inni si� �miej�], to tre��
> buntu jest czystym zaprzeczeniem [a przynajmniej taki byďż˝ zamiar
> buntu ;>] dotychczasowych zasad, czyli de facto wpomniane
> powy�ej lizanie kulinarnych penis�w jest niczym wi�cej jak
> odpowiedzi� na zakaz [domniemany/nie wyra�ony w Kulturze wprost]
> lizania kulinarnych penis�w.
>
> Tre�ci� tego zachowania nie jest wi�c zadowolenie i rado�� z
> lizania kulinarnych penis�w, ale niepok�j/nerwowa rado��.
> Popatrz si� na kabarety Pietrzaka, kt�ry w ten w�asnie spos�b w
> latach 80 mia� pe�n� widowni� i jego �arty wcale nie by�y
> �mieszne [najg�o�niej to on si� z nich �mia� na scenie], a kiedy
> ju� mo�na by�o m�wi� wszystko bez ogr�dek i ka�dy m�g� sobie
> publicznie �artowa� z W�adzy, to straci� widowni�.
>
> PF
Japończycy są wychowywani w kulturze akceptującej ciało, dlatego ich
uśmiechy są naturalne. Polaków zgorszyłaby taka scena, bo żyją w
kulturze negującej cielesność, więc twarze będą histeryczne, nerwowe
gesty, obrzydzenie. Tak kultura jest szkodliwa jeśli chodzi o relacje
do własnego ciała, odbija się na zdrowiu psychicznym i społecznym
negatywnie. Ale najciekawsze jest to że kulturę polacy mają wypisaną
na twarzach i co ciekawe, obcokrajowców właśnie dziwią egzotyczne ich
zdaniem, gesty, ruchy, chód nawet, polaków.
|