« poprzedni wątek | następny wątek » |
101. Data: 2014-01-04 20:21:45
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.W dniu 04.01.2014 20:05, Ikselka pisze:
> Dnia Sat, 04 Jan 2014 16:24:14 +0100, FEniks napisał(a):
>> Racuchy? No, błagam... ;-)
>>
>
> Gdzieś widzisz racuchy w tym wątku?
> :->
Pierwszy post? :)
> Chciałabym też zrobić glazurowane colą w piekarniku kuleczki mięsne na
> wykałaczkach, gdzieś w necie mi mignął przepis i ewidentnie był boski
- ale
> nie zanotowałam, a znaleźć teraz nie mogę. Ktoś widział?
>
> O drożdżowych racuchach nawet nie wspominam, bo to klasyka - w domu.
Co tam
> innego dobrego ciekawego robicie?
>
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
102. Data: 2014-01-04 20:23:19
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.Dnia Sat, 04 Jan 2014 20:19:39 +0100, FEniks napisał(a):
> W dniu 2014-01-04 20:05, Ikselka pisze:
>> Dnia Sat, 04 Jan 2014 16:24:14 +0100, FEniks napisał(a):
>>
>>> W dniu 2014-01-04 14:50, Ikselka pisze:
>>>> Dla mnie "przysmak (...)owy" to generalnie coś specjalnego, czego z
>>>> racji jego wyjątkowości nie jem na co dzień, a przygotowuję TYLKO na
>>>> specjalne okazje dla uczczenia/podkreslenia chwili, tu - na Sylwestra.
>>> Racuchy? No, błagam... ;-)
>>>
>> Gdzieś widzisz racuchy w tym wątku?
>>:->
>
> Tak, na samym jego początku.
> LOL
>
> Ewa
Tak, i innym wątku jest o nich więcej - to nie na MOJĄ imprezę danie, lecz
dla młodych. Oni jeszcze nie celebrują, za dużo ich było tutaj.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
103. Data: 2014-01-04 20:26:07
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.W dniu 04.01.2014 20:23, Ikselka pisze:
> Dnia Sat, 04 Jan 2014 20:19:39 +0100, FEniks napisał(a):
>>> Gdzieś widzisz racuchy w tym wątku?
>>> :->
>>
>> Tak, na samym jego początku.
>> LOL
>>
>> Ewa
>
> Tak, i innym wątku jest o nich więcej - to nie na MOJĄ imprezę danie, lecz
> dla młodych. Oni jeszcze nie celebrują, za dużo ich było tutaj.
>
Ixi w tym wątku, gdzie słowo "przysmak" masz w tytule, napisałaś o
racuchach - z czego należałoby wnioskować, że: racuchy = przysmak
sylwestrowy Ikselki...
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
104. Data: 2014-01-04 20:37:32
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.Dnia Sat, 04 Jan 2014 20:26:07 +0100, Anai napisał(a):
> W dniu 04.01.2014 20:23, Ikselka pisze:
>> Dnia Sat, 04 Jan 2014 20:19:39 +0100, FEniks napisał(a):
>>>> Gdzieś widzisz racuchy w tym wątku?
>>>> :->
>>>
>>> Tak, na samym jego początku.
>>> LOL
>>>
>>> Ewa
>>
>> Tak, i innym wątku jest o nich więcej - to nie na MOJĄ imprezę danie, lecz
>> dla młodych. Oni jeszcze nie celebrują, za dużo ich było tutaj.
>>
> Ixi w tym wątku, gdzie słowo "przysmak" masz w tytule, napisałaś o
> racuchach - z czego należałoby wnioskować, że: racuchy = przysmak
> sylwestrowy Ikselki...
Gości mojej córki. To już wiesz. W tej samej kuchni i w tym samym czasie
robiony.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
105. Data: 2014-01-04 20:40:45
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.W dniu 2014-01-04 20:26, Anai pisze:
> W dniu 04.01.2014 20:23, Ikselka pisze:
>> Dnia Sat, 04 Jan 2014 20:19:39 +0100, FEniks napisał(a):
>>>> Gdzieś widzisz racuchy w tym wątku?
>>>> :->
>>>
>>> Tak, na samym jego początku.
>>> LOL
>>>
>>> Ewa
>>
>> Tak, i innym wątku jest o nich więcej - to nie na MOJĄ imprezę danie,
>> lecz
>> dla młodych. Oni jeszcze nie celebrują, za dużo ich było tutaj.
>>
> Ixi w tym wątku, gdzie słowo "przysmak" masz w tytule, napisałaś o
> racuchach - z czego należałoby wnioskować, że: racuchy = przysmak
> sylwestrowy Ikselki...
W dodatku tradycyjny, bo nawet nie trzeba o nim wspominać, tak oczywisty. :)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
106. Data: 2014-01-04 20:41:14
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.W dniu 2014-01-04 20:23, Ikselka pisze:
> Dnia Sat, 04 Jan 2014 20:19:39 +0100, FEniks napisał(a):
>
>> W dniu 2014-01-04 20:05, Ikselka pisze:
>>> Dnia Sat, 04 Jan 2014 16:24:14 +0100, FEniks napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2014-01-04 14:50, Ikselka pisze:
>>>>> Dla mnie "przysmak (...)owy" to generalnie coś specjalnego, czego z
>>>>> racji jego wyjątkowości nie jem na co dzień, a przygotowuję TYLKO na
>>>>> specjalne okazje dla uczczenia/podkreslenia chwili, tu - na Sylwestra.
>>>> Racuchy? No, błagam... ;-)
>>>>
>>> Gdzieś widzisz racuchy w tym wątku?
>>> :->
>> Tak, na samym jego początku.
>> LOL
>>
>> Ewa
> Tak, i innym wątku jest o nich więcej - to nie na MOJĄ imprezę danie, lecz
> dla młodych. Oni jeszcze nie celebrują, za dużo ich było tutaj.
Zjadasz własny ogon, kochana. Smacznego.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
107. Data: 2014-01-04 20:59:03
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.Dnia Sat, 04 Jan 2014 20:41:14 +0100, FEniks napisał(a):
> W dniu 2014-01-04 20:23, Ikselka pisze:
>> Dnia Sat, 04 Jan 2014 20:19:39 +0100, FEniks napisał(a):
>>
>>> W dniu 2014-01-04 20:05, Ikselka pisze:
>>>> Dnia Sat, 04 Jan 2014 16:24:14 +0100, FEniks napisał(a):
>>>>
>>>>> W dniu 2014-01-04 14:50, Ikselka pisze:
>>>>>> Dla mnie "przysmak (...)owy" to generalnie coś specjalnego, czego z
>>>>>> racji jego wyjątkowości nie jem na co dzień, a przygotowuję TYLKO na
>>>>>> specjalne okazje dla uczczenia/podkreslenia chwili, tu - na Sylwestra.
>>>>> Racuchy? No, błagam... ;-)
>>>>>
>>>> Gdzieś widzisz racuchy w tym wątku?
>>>> :->
>>> Tak, na samym jego początku.
>>> LOL
>>>
>>> Ewa
>> Tak, i innym wątku jest o nich więcej - to nie na MOJĄ imprezę danie, lecz
>> dla młodych. Oni jeszcze nie celebrują, za dużo ich było tutaj.
>
> Zjadasz własny ogon, kochana. Smacznego.
>
OK, kochana, już się tak nie podniecaj - racuchy robię tak rzadko i są one
tak pracochłonne (ponad 100 sztuk to nie lada stanie przy patelni), że
zaprawdę przysmak to sylwestrowy.
3-]
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
108. Data: 2014-01-04 21:07:40
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.Dnia Sat, 4 Jan 2014 20:59:03 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Sat, 04 Jan 2014 20:41:14 +0100, FEniks napisał(a):
>
>> W dniu 2014-01-04 20:23, Ikselka pisze:
>>> Dnia Sat, 04 Jan 2014 20:19:39 +0100, FEniks napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2014-01-04 20:05, Ikselka pisze:
>>>>> Dnia Sat, 04 Jan 2014 16:24:14 +0100, FEniks napisał(a):
>>>>>
>>>>>> W dniu 2014-01-04 14:50, Ikselka pisze:
>>>>>>> Dla mnie "przysmak (...)owy" to generalnie coś specjalnego, czego z
>>>>>>> racji jego wyjątkowości nie jem na co dzień, a przygotowuję TYLKO na
>>>>>>> specjalne okazje dla uczczenia/podkreslenia chwili, tu - na Sylwestra.
>>>>>> Racuchy? No, błagam... ;-)
>>>>>>
>>>>> Gdzieś widzisz racuchy w tym wątku?
>>>>> :->
>>>> Tak, na samym jego początku.
>>>> LOL
>>>>
>>>> Ewa
>>> Tak, i innym wątku jest o nich więcej - to nie na MOJĄ imprezę danie, lecz
>>> dla młodych. Oni jeszcze nie celebrują, za dużo ich było tutaj.
>>
>> Zjadasz własny ogon, kochana. Smacznego.
>>
>
> OK, kochana, już się tak nie podniecaj - racuchy robię tak rzadko i są one
> tak pracochłonne (ponad 100 sztuk to nie lada stanie przy patelni), że
> zaprawdę przysmak to sylwestrowy.
> 3-]
...i z "Luksusowej" mąki w dodatku 3-)
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
109. Data: 2014-01-04 21:54:51
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.Dnia Fri, 03 Jan 2014 23:22:35 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2014-01-02 23:59, Fragile pisze:
>
>>> A Ewa chciała soczyste. Tak sobie teraz dumam, może niekoniecznie ta
>>> soczystość musiałaby być ową "mokrością". Może jakby były pulchniejsze
>>> (przez dodanie białka ubitego na pianę), to by się suche nie wydawały...
>>>
>> Może. Nigdy nie dodawałam piany z białek do klopsików, ale skoro pasztet
>> się robi lżejszy/pulchniejszy, to może i klopsik by się taki zrobił :)
>
> Oj, robi się. W każdym razie klopsik z mielonej piersi kurzęcej,
> odrobiny bułki i z pianą - usmażony w głębokim tłuszczu - taki właśnie jest.
>
Następnym razem dodam w takim razie :) I teraz skojarzyłam, że przecież do
klopsików rybnych dodaję i są jak puch :)
Hepi Niu Jer Tu Ju Tu :)
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
110. Data: 2014-01-04 22:04:00
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.Dnia Sat, 4 Jan 2014 21:54:51 +0100, Fragile napisał(a):
> Dnia Fri, 03 Jan 2014 23:22:35 +0100, Aicha napisał(a):
>
>> W dniu 2014-01-02 23:59, Fragile pisze:
>>
>>>> A Ewa chciała soczyste. Tak sobie teraz dumam, może niekoniecznie ta
>>>> soczystość musiałaby być ową "mokrością". Może jakby były pulchniejsze
>>>> (przez dodanie białka ubitego na pianę), to by się suche nie wydawały...
>>>>
>>> Może. Nigdy nie dodawałam piany z białek do klopsików, ale skoro pasztet
>>> się robi lżejszy/pulchniejszy, to może i klopsik by się taki zrobił :)
>>
>> Oj, robi się. W każdym razie klopsik z mielonej piersi kurzęcej,
>> odrobiny bułki i z pianą - usmażony w głębokim tłuszczu - taki właśnie jest.
>>
> Następnym razem dodam w takim razie :) I teraz skojarzyłam, że przecież do
> klopsików rybnych dodaję i są jak puch :)
No ale mieso ryb nie jest takie suche i włókniste jak kurczak, i jest o
wiele delikatniejsze.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |