« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2013-12-28 12:44:51
Temat: Przysmaki sylwestrowe.Nadziewane półsłodkim pikantnym serkiem ostre i półostre papryczki,
oczywiście papryczki własnej uprawy.
Chciałabym też zrobić glazurowane colą w piekarniku kuleczki mięsne na
wykałaczkach, gdzieś w necie mi mignął przepis i ewidentnie był boski - ale
nie zanotowałam, a znaleźć teraz nie mogę. Ktoś widział?
O drożdżowych racuchach nawet nie wspominam, bo to klasyka - w domu. Co tam
innego dobrego ciekawego robicie?
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2013-12-28 12:49:04
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.Dnia Sat, 28 Dec 2013 12:44:51 +0100, Ikselka napisał(a):
> Nadziewane półsłodkim pikantnym serkiem ostre i półostre papryczki,
> oczywiście papryczki własnej uprawy.
> Chciałabym też zrobić glazurowane colą w piekarniku kuleczki mięsne na
> wykałaczkach, gdzieś w necie mi mignął przepis i ewidentnie był boski - ale
> nie zanotowałam, a znaleźć teraz nie mogę. Ktoś widział?
>
> O drożdżowych racuchach nawet nie wspominam, bo to klasyka - w domu. Co tam
> innego dobrego ciekawego robicie?
Może kulki serowe z czosnkiem - w oliwie?
http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,8621821,8621821,Re
_Kulki_serowe_na_impreze_.html
Robiłam, polecam, rewelacja :-)
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2013-12-28 13:04:59
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.Dnia 2013-12-28 12:44, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>
> Chciałabym też zrobić glazurowane colą w piekarniku kuleczki mięsne na
> wykałaczkach, gdzieś w necie mi mignął przepis i ewidentnie był boski - ale
> nie zanotowałam, a znaleźć teraz nie mogę. Ktoś widział?
Np:
http://kuchniaagaty.pl/przepisy/klopsiki-w-slodko-pi
kantnej-glazurze-noworoczne
lub:
http://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/06/Klopsy-wolowe
-w-glazurze-z-cherry-coke-i-jelapeno.html
> O drożdżowych racuchach nawet nie wspominam, bo to klasyka - w domu. Co tam
> innego dobrego ciekawego robicie?
http://remekdabrowski.blox.pl/resource/pedze.jpg
Q
--
Ja tam nie jestem socjopatą. Umiem doskonale udawać, że lubię ludzi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2013-12-28 13:10:40
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.Dnia Sat, 28 Dec 2013 13:04:59 +0100, Qrczak napisał(a):
> Np:
> http://kuchniaagaty.pl/przepisy/klopsiki-w-slodko-pi
kantnej-glazurze-noworoczne
Tak, to jest ten przepis. Jesteś Wielką Qrą! :-)))
> lub:
> http://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/06/Klopsy-wolowe
-w-glazurze-z-cherry-coke-i-jelapeno.html
Też ciekawy.
Dzięki za oba :-)
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2013-12-28 13:12:48
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.Sylwester ma być niepracowity, tak tylko mi się pszypomniało.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. http://ortografia.3-2-1.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2013-12-28 13:19:43
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.Dnia Sat, 28 Dec 2013 13:12:48 +0100, Stokrotka napisał(a):
> Sylwester ma być niepracowity, tak tylko mi się pszypomniało.
"Ma być" taki, jaki się lubi. Ja lubię gości, więc dla nich chcę i lubię
coś ciekawego przygotować :-)
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2013-12-28 13:20:38
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.W dniu 2013-12-28 13:04, Qrczak pisze:
> Dnia 2013-12-28 12:44, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>
>> Chciałabym też zrobić glazurowane colą w piekarniku kuleczki mięsne na
>> wykałaczkach, gdzieś w necie mi mignął przepis i ewidentnie był boski
>> - ale
>> nie zanotowałam, a znaleźć teraz nie mogę. Ktoś widział?
>
> Np:
> http://kuchniaagaty.pl/przepisy/klopsiki-w-slodko-pi
kantnej-glazurze-noworoczne
>
> lub:
> http://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/06/Klopsy-wolowe
-w-glazurze-z-cherry-coke-i-jelapeno.html
>
Pytania mam - czy je robiłaś? I czy da się zrobić je wcześniej, a potem
jakoś podgrzać bez utraty walorów estetyczno-smakowych? Bo nie uśmiecha
mi się stanie w kuchni w czasie, kiedy inni się bawią.
>
>> O drożdżowych racuchach nawet nie wspominam, bo to klasyka - w domu.
>> Co tam
>> innego dobrego ciekawego robicie?
>
> http://remekdabrowski.blox.pl/resource/pedze.jpg
He he
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2013-12-28 13:41:21
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.Dnia 2013-12-28 13:20, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
> W dniu 2013-12-28 13:04, Qrczak pisze:
>> Dnia 2013-12-28 12:44, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>>
>>> Chciałabym też zrobić glazurowane colą w piekarniku kuleczki mięsne na
>>> wykałaczkach, gdzieś w necie mi mignął przepis i ewidentnie był boski
>>> - ale
>>> nie zanotowałam, a znaleźć teraz nie mogę. Ktoś widział?
>>
>> Np:
>> http://kuchniaagaty.pl/przepisy/klopsiki-w-slodko-pi
kantnej-glazurze-noworoczne
>>
>> lub:
>> http://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/06/Klopsy-wolowe
-w-glazurze-z-cherry-coke-i-jelapeno.html
>>
>
> Pytania mam - czy je robiłaś?
Ni. Ja to najlepsze w sumie tylko kiłordy umiem zrobić.
> I czy da się zrobić je wcześniej, a potem
> jakoś podgrzać bez utraty walorów estetyczno-smakowych? Bo nie uśmiecha
> mi się stanie w kuchni w czasie, kiedy inni się bawią.
IMO dasie. Kulki robisz wcześniej. Glazurkę też. Przed samą degustacją
maczasz kulki w glazurce (naprawdę nie muszą mieć temp. cyt. "Lekko
wystudzone"), ciepasz do zapieczenia. Fertig.
Q
--
Ja tam nie jestem socjopatą. Umiem doskonale udawać, że lubię ludzi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2013-12-28 13:46:40
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.Dnia Sat, 28 Dec 2013 13:20:38 +0100, FEniks napisał(a):
>> Np:
>> http://kuchniaagaty.pl/przepisy/klopsiki-w-slodko-pi
kantnej-glazurze-noworoczne
>>
>> lub:
>> http://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/06/Klopsy-wolowe
-w-glazurze-z-cherry-coke-i-jelapeno.html
>>
>
> Pytania mam - czy je robiłaś? I czy da się zrobić je wcześniej, a potem
> jakoś podgrzać bez utraty walorów estetyczno-smakowych?
Te pierwsze (o które mi chodziło własnie) na pewno podaje się na zimno,
więc można przygotować wczesniej, myślę że nic się nie stanie, jeśli zrobi
się je poprzedniego dnia. Jesli zwilgotnieją, zawsze można podsuszyć chwilę
w piekarniku.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2013-12-28 13:48:01
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.W dniu 2013-12-28 13:41, Qrczak pisze:
>
> Ni. Ja to najlepsze w sumie tylko kiłordy umiem zrobić.
To też w końcu nie byle jaka sztuka. :)
>
> IMO dasie. Kulki robisz wcześniej. Glazurkę też. Przed samą degustacją
> maczasz kulki w glazurce (naprawdę nie muszą mieć temp. cyt. "Lekko
> wystudzone"), ciepasz do zapieczenia. Fertig.
Przeteszczę.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |