Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pytanie na temat makowca

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pytanie na temat makowca

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-27 19:29:20

Temat: Pytanie na temat makowca
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora

Wczoraj rozmawialam z Mama i wspomniala, ze ma nowy system na
zapobiezenie dziurom w makowcu, tzn. odstawaniu skorki od nadzienia,
mianowicie przez dodanie malej ilosci drozdzy do masy makowej. Masa ta
rosnie troche w czasie pieczenia i wypelnia luki, powodujac, ze makowiec
jest zwarty i nie rozpada sie na czesci podczas krojenia, a jednoczesnie
masa makowa jest pulchna. Czy ktos z Was robil juz tak?
Wlasnie dzis mam zamiar upiec makowiec i zastanawialam sie, czy
wyprobowac te metode, czy nie popsuje mi smaku masy.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-01-27 20:15:44

Temat: Re: Pytanie na temat makowca
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"Magdalena Bassett" <m...@o...com> schrieb im Newsbeitrag
news:4016BC0E.1DC6CEE2@olypen.com...
> Wczoraj rozmawialam z Mama i wspomniala, ze ma nowy system na
> zapobiezenie dziurom w makowcu, tzn. odstawaniu skorki od nadzienia,
> mianowicie przez dodanie malej ilosci drozdzy do masy makowej. Masa ta
> rosnie troche w czasie pieczenia i wypelnia luki, powodujac, ze makowiec
> jest zwarty i nie rozpada sie na czesci podczas krojenia, a jednoczesnie
> masa makowa jest pulchna. Czy ktos z Was robil juz tak?
> Wlasnie dzis mam zamiar upiec makowiec i zastanawialam sie, czy
> wyprobowac te metode, czy nie popsuje mi smaku masy.
> Magdalena Bassett
Troche ryzykowne, ale skoro Twoja mama juz wyprobowala....
Juz sama nie wiem od czego to zalezy, bo smaruje ciasto roztrzepanym
bialkiem i masa nie odchodzi od ciasta, ale czasem(bardzo rzadko)tez mi sie
zdarzylo.
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-28 09:34:46

Temat: Re: Pytanie na temat makowca
Od: "sekutnica" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Wczoraj rozmawialam z Mama i wspomniala, ze ma nowy system na
> zapobiezenie dziurom w makowcu, tzn. odstawaniu skorki od nadzienia,
> mianowicie przez dodanie malej ilosci drozdzy do masy makowej. Masa ta
> rosnie troche w czasie pieczenia i wypelnia luki, powodujac, ze makowiec
> jest zwarty i nie rozpada sie na czesci podczas krojenia, a jednoczesnie
> masa makowa jest pulchna. Czy ktos z Was robil juz tak?
> Wlasnie dzis mam zamiar upiec makowiec i zastanawialam sie, czy
> wyprobowac te metode, czy nie popsuje mi smaku masy.
> Magdalena Bassett

Ja zawijam swoje makowce w ruloniki z papieru do pieczenie, opis
wydrukowalam sobie kiedys chybe ze strony Joasi. Robie tak od kilku lat i
pyszne sa. Za pierwszym razem to sie na mnie dziwnie patrzyli, ze
przynioslam na wigilie kupione makowce :)

--
snbid ciezko poranna

"po toniku brak wyniku - po ginie rezerwa ginie"


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

worki do pieczenia
Paszteciki
jak się robi różowy lukier?
[pytam] pierwsza krzyzowa
Re: sloik miodu

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »