« poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2003-02-10 12:42:20
Temat: Re: babka ziemniaczanaDirko wrote:
> Hejka, czyżbyś nie miała mosiężnego (bronzowego) moździerza? Myślałem,
> że moździerz to podstawowe narzędzie w kuchni.
Nie mam :-(
> A jak trzeba natrzeć ziołami
> mięso? Tłukę nie tylko ziele angielskie, jałowiec, pieprz, ale nawet liście
> laurowe - na pył ;-) .
Jałowiec rozgniatam w takim czymś do czosnku, pieprz mielę.
Liscie laurowe wkladam w całości, ziele angielskie tez.
> A goździki, suszone grzyby? Też można.
A po co je rozpylać?
Krycha bez moździerza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2003-02-10 12:52:31
Temat: Re: babka ziemniaczanaW wiadomości news:3E479E2C.7D9E3833@people.pl Krystyna Chiger
<k...@p...pl> napisał(a):
>
> A po co je rozpylać?
>
Hejka, głównie do bejcowania szynek, boczków, łopatek (i co tam nam
jeszcze przyjdzie do głowy) przed wędzeniem. Rozdrobnione zioła oddają
wiecej i szybciej swój aromat.
Pozdrawiam śniegowo (znów pada) Ja...cki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2003-02-10 14:20:44
Temat: Re: babka ziemniaczana "Dirko" <d...@w...pl> napisał:
> Hejka, głównie do bejcowania szynek, boczków, łopatek (i co tam nam
> jeszcze przyjdzie do głowy) przed wędzeniem. Rozdrobnione zioła oddają
> wiecej i szybciej swój aromat.
>
Utworzyłem w swoim folderze "Ogrody" podkatalog "Kuchnia"!
--
Pozdrawiam, Jan
http://members.chello.pl/j.ciecinski
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2003-02-10 14:22:47
Temat: Re: babka ziemniaczanaDirko wrote:
> > A po co je rozpylać?
> Hejka, głównie do bejcowania szynek, boczków, łopatek (i co tam nam
> jeszcze przyjdzie do głowy) przed wędzeniem. Rozdrobnione zioła oddają
> wiecej i szybciej swój aromat.
Umiesz robić takie rzeczy? Zazdroszczę.
Krycha z podziwem
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2003-02-10 14:23:40
Temat: Odp: babka ziemniaczana
Użytkownik Dirko <d...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b2862p$lrt$...@a...news.tpi.pl...
> Myślałem, > że moździerz to podstawowe narzędzie w kuchni.
Nie w kuchni tylko w armii :-)
Podrawiam :-)
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
46. Data: 2003-02-10 16:33:58
Temat: RE: babka ziemniaczana
Behalf Of Dirko
(...)
>Pozdrawiam śniegowo (znów pada) Ja...cki
Ty Ja...cki wyręczasz pogodynkę, może jeszcze ciśnienie barometryczne,
pomyśl :-)
:-) Bogusław
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
47. Data: 2003-02-10 17:41:32
Temat: Re: babka ziemniaczanaAEELLCFPEPACHFAEFIBEMEEADIAA.abies@ogrod-botaniczny.
pl
Bogusław Radzimierski <a...@o...pl> napisał(a):
>
> Ty Ja...cki wyręczasz pogodynkę, może jeszcze ciśnienie barometryczne,
> pomyśl :-)
Hejka, rzeczywiście nie pomyślałem o tym, ale proszę bardzo 1019 hPa.
Pozdrawiam meteorologicznie Ja...cki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |