« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-13 08:52:52
Temat: Rokpol a pizza:-) to sem ja
mam pytanie robil ktos/jadl ktos pizze z rokpolem? Chce dzis zrobic
pizze na obiad i mam duzo tego sera i pomyslalam ze moze go wykorzystam
ale nigdy czegos takiego nie jadlam ani nie slyszalam o tym. Moze sie
ktos wypowiedziec cos nie cos :-) aha i jakie skladniki pasowalyby do
takiej pizzy. domyslam sie ze pieczarki ale co jeszcze? skladniki
powinny podkreslic smak sera ale go nie zagluszyc (to takie male
zyczonko dzis :-))
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-13 08:54:51
Temat: Re: Rokpol a pizza
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:3E7046E4.8050201@wroclaw.net.pl...
> :-) to sem ja
> mam pytanie robil ktos/jadl ktos pizze z rokpolem? Chce dzis zrobic
> pizze na obiad i mam duzo tego sera i pomyslalam ze moze go wykorzystam
> ale nigdy czegos takiego nie jadlam ani nie slyszalam o tym. Moze sie
> ktos wypowiedziec cos nie cos :-) aha i jakie skladniki pasowalyby do
> takiej pizzy. domyslam sie ze pieczarki ale co jeszcze? skladniki
> powinny podkreslic smak sera ale go nie zagluszyc (to takie male
> zyczonko dzis :-))
> --
ja odradzam, chyba ze poszukasz rokpola jasnego, z mala iloscia plesni,
takiego slabo dojrzalego. Ale niech Cie Bog broni od kupienia rokpola z duza
iloscia ciemnych plamek, a pfuj, gorzkie i niedobre.
Pizza z gorgonzola jest bardzo smaczna, szczegolnie w wydaniu pizzy serowej,
czyli: sos, 2 rodzaje serow zoltych, gorgonzola, kostki fety, ziola
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-13 09:04:39
Temat: Re: Rokpol a pizzaUżytkownik Wkn napisał:
> ja odradzam, chyba ze poszukasz rokpola jasnego, z mala iloscia plesni,
> takiego slabo dojrzalego. Ale niech Cie Bog broni od kupienia rokpola z duza
> iloscia ciemnych plamek, a pfuj, gorzkie i niedobre.
> Pizza z gorgonzola jest bardzo smaczna, szczegolnie w wydaniu pizzy serowej,
> czyli: sos, 2 rodzaje serow zoltych, gorgonzola, kostki fety, ziola
>
> wkn
Ja juz mam ten rokpol i raczej nie jest on mlody tylko bardziej zielony :|
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-13 09:17:23
Temat: Re: Rokpol a pizzawalkie! wrote:
> mam pytanie robil ktos/jadl ktos pizze z rokpolem? Chce dzis zrobic
> pizze na obiad i mam duzo tego sera i pomyslalam ze moze go
> wykorzystam ale nigdy czegos takiego nie jadlam ani nie slyszalam o
> tym. Moze sie ktos wypowiedziec cos nie cos :-) aha i jakie skladniki
> pasowalyby do takiej pizzy. domyslam sie ze pieczarki ale co jeszcze?
> skladniki powinny podkreslic smak sera ale go nie zagluszyc (to takie
> male zyczonko dzis :-))
Orzechy włoskie może?
(tylko czy to jeszcze będzie pizza? może lepiej quiche serowo-orzechowe
zrobić? bo jakoś mi rokpol do sosu pomidrowego nie pasuje, ale może to
przesąd...?)
Pozdrawiam,
Evva
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-13 10:13:15
Temat: Odp: Rokpol a pizzaJa bardzo lubię pizzę z rokpolem i często taką sobie w domu pichcę.
Moja propozycja to pizza serowa. Kładę mozarelle, rokpol i jakiś żółty ser.
Nie dodaje już żadnych pieczarek czy cebuli, bo psuje to smak serów. Na górę
kładę czarne oliwki i posypuje dużżżo oregano.
Pozdrawiam serdecznie
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-13 13:39:36
Temat: Re: Rokpol a pizza> mam pytanie robil ktos/jadl ktos pizze z rokpolem?
na stronie mniammniam jest pizza z rokpolem, grzybami mun i cebulą, bez sosu
pomidorowego. grzyby namoczyć i ugotować, cebulę w ósemki podsmażyć na
oliwie, położyć na pizzy, piec 15 minut, posypać rokpolem i jeszcze na parę
minut do pieca. dla mnie rewelacja.
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-13 17:09:32
Temat: Re: Rokpol a pizza
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:3E7049A7.7060005@wroclaw.net.pl...
> Ja juz mam ten rokpol i raczej nie jest on mlody tylko bardziej zielony :|
de gustibus... ja bym zezarla nawet jakby z zielonego przechodzil w zielony,
a jeszcze gdybym go podgrzala na pizzy z takim np. pokrojonym porem i
odrobina zoltego sera... aaaaaaa!
Margola ze Slinotokiem
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-13 19:10:41
Temat: Re: Rokpol a pizza
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:3E7046E4.8050201@wroclaw.net.pl...
> :-) to sem ja
> mam pytanie robil ktos/jadl ktos pizze z rokpolem? Chce dzis zrobic
> pizze na obiad i mam duzo tego sera i pomyslalam ze moze go wykorzystam
> ale nigdy czegos takiego nie jadlam ani nie slyszalam o tym. Moze sie
> ktos wypowiedziec cos nie cos :-) aha i jakie skladniki pasowalyby do
> takiej pizzy. domyslam sie ze pieczarki ale co jeszcze? skladniki
> powinny podkreslic smak sera ale go nie zagluszyc (to takie male
> zyczonko dzis :-))
moja ulubiona pizza w takiej sieci pizza pai, to wlasnie z rokpolem,
mozarella i czarnymi oliwkami. moz ejest i trzeci ser, ale ja nie
zauwazylam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-14 00:26:29
Temat: Re: Rokpol a pizzaW news:3E7049A7.7060005@wroclaw.net.pl,
walkie! <w...@w...net.pl> napisał(a):
> Ja juz mam ten rokpol i raczej nie jest on mlody tylko bardziej
> zielony :|
Rokpol defaultowo jest niebieski. Może jednak powinnaś już go
wyrzucić? ;>
--
Konrad J. Brywczyński No use to complain
k...@b...tk If you're caught out in the rain
www.brywczynski.tk Your mother's quite insane
GG:1528179 Cat food cat food cat food again
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-14 09:45:46
Temat: Re: Rokpol a pizzaUżytkownik Konrad Brywczyński napisał:
> W news:3E7049A7.7060005@wroclaw.net.pl,
> walkie! <w...@w...net.pl> napisał(a):
>
>>Ja juz mam ten rokpol i raczej nie jest on mlody tylko bardziej
>>zielony :|
>
>
> Rokpol defaultowo jest niebieski. Może jednak powinnaś już go
> wyrzucić? ;>
>
Hehehehe :-) Nie on ma ten defaultowy kolor, tak sie wyraze.
Zainspirowala mnie margolka, mialam pora i zrobilam. Tak ze na dol dalam
sos smietanowo czosnkowy, na to kawalki pora i kapusty wloskiej resztka
(nie mialam co z tym zrobic) i kawalki rokpola. Niebo w gebie. Polecam
wszystkim goraco :-)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |