« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2004-07-28 20:00:50
Temat: Re: Rozmnozenie zywoplotuUżytkownik Ajgor napisał:
>
>>>:))) Osobiscie bardziej od zupek polecal bym na przyklad indycze
>>>zoladki z pieczarkami. Wszystkim smakuja, a ja mogl bym je jesc
>>>kilogramami :))
>>
>>A gdzie jest przepis? Takie pisanie o dobrach różnych bez podawania
>>przepisu/źródła powinno być karane :-)
>
>
> No nie chcialem naduzywac cierpliwosci tematami nie z tej grupy :) Ale pod
> takim naciskiem ulegam :))
>
A nie mozecie na priv?
Bo czuję, że zaczyna mnie ssać:-(
Poproszę na jutro coś smacznego kurierem;-)
Pozdrawiam
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2004-07-28 20:48:06
Temat: Re: Rozmnozenie zywoplotuUżytkownik "Marta Góra" napisała w wiadomości
> A nie mozecie na priv?
> Bo czuję, że zaczyna mnie ssać:-(
> Poproszę na jutro coś smacznego kurierem;-)
Mam grzybki specjalnie przygotowane dla tesciowej. Moga byc? ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2004-07-28 21:34:42
Temat: Re: Rozmnozenie zywoplotuUżytkownik Ajgor napisał:
>
> Mam grzybki specjalnie przygotowane dla tesciowej. Moga byc? ;)
>
Dziękuję, nie jestem zainteresowana...
Pozdrawiam
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2004-07-29 06:51:05
Temat: Re: Rozmnozenie zywoplotu
Użytkownik "Marta Góra" napisał w wiadomości
> > Mam grzybki specjalnie przygotowane dla tesciowej. Moga byc? ;)
> >
>
> Dziękuję, nie jestem zainteresowana...
:D
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2004-07-29 18:21:33
Temat: Re: Rozmnozenie zywoplotu
Użytkownik "Ajgor" <n...@...pl> napisał w wiadomości
news:ce8t6m$4p8$1@news.dialog.net.pl...
> Skladniki:
> kilogram żołądków indyczych
> pol kilograma pieczarek (najlepiej duzych)
> sos pieczarkowy Winiary
> sos tabasco
> cebula
> wegeta i inne przyprawy
>
> Zoladki oczyscic z blon, pokroic w kostke okolo 1cm i ugotowac z wegeta do
> miekkosci.
> pieczarki oczyscic, pokroic w podobna kostke, udusic z cebula i posolic
> Zoladki wymieszac z pieczarkami, doprawic do smaku sola, pieprzem i
Tabasco.
> Przygotowac 1 sos pieczarkowy z winiar. Wszystko wymieszac i zagotowac.
> Zrobic zasmarzke i zaprawic.
> Podawac na cieplo z pieczywem.
> Smacznego.
Ups.. Zapomnialem o dwoch rzeczach. Po pierwsze potrawa powinna miec gesta
konsystencje. Tak, zeby nie splywala z lyzki podczas nabierania i zeby mozna
bylo jesc widelcem. I druga sprawa - dla osob, ktore nie mialy dotychczas do
czynienia z sosem tabasco - sos dodaje sie kroplami, a nie lyzkami. A jak
gdzies kapnie, to nie oblizywac, bo mozna nie zdazyc wezwac pomocy :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2004-07-29 19:17:06
Temat: Re: Rozmnozenie zywoplotu
Użytkownik "Ajgor" <n...@...pl> napisał w wiadomości
news:ce8t6m$4p8$1@news.dialog.net.pl...
>
> Użytkownik "Grzegorz Sapijaszko" napisał w wiadomości
>
> > > :))) Osobiscie bardziej od zupek polecal bym na przyklad indycze
> > > zoladki z pieczarkami. Wszystkim smakuja, a ja mogl bym je jesc
> > > kilogramami :))
> >
> > A gdzie jest przepis? Takie pisanie o dobrach różnych bez podawania
> > przepisu/źródła powinno być karane :-)
>
> No nie chcialem naduzywac cierpliwosci tematami nie z tej grupy :) Ale pod
> takim naciskiem ulegam :))
>
Guzik z pętelką. Taki przepis to żaden przepis, skoro wielkości składników
ograniczone zostaly tylko do pierwszego składnika. A gdzie pozostałe
proporcje? Chcesz bysmy eksperymentując pomarli?, albo się zatruli tudzież
zbłaźnili?:-)) Niechcący swoją lub cudzą teściową dechu pozbawili??
Ze szczegółami najdrobniejszymi receptury proszę
Pozdrawiając
skryba
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2004-07-29 19:52:07
Temat: Re: Rozmnozenie zywoplotuUżytkownik "skryba ogrodowy" napisał w wiadomości
news:cebici$7dg$1@news.onet.pl...
> Guzik z pętelką. Taki przepis to żaden przepis, skoro wielkości składników
> ograniczone zostaly tylko do pierwszego składnika. A gdzie pozostałe
> proporcje? Chcesz bysmy eksperymentując pomarli?, albo się zatruli tudzież
> zbłaźnili?:-)) Niechcący swoją lub cudzą teściową dechu pozbawili??
>
> Ze szczegółami najdrobniejszymi receptury proszę
Myslalem, ze podalem szczegolowo. Najwazniejsze jest to, ze ma byc dwa razy
wiecej zoladkow niz pieczarek. Do tego jeden sos grzybowy na
kilo zoladkow.
Reszta wedlug uznania. Sosu tabasco daje okolo 10 kropel. Ale to juz
doswiadczalnie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2004-07-29 20:19:44
Temat: Re: Rozmnozenie zywoplotu"Ajgor" <n...@...pl> writes:
> > Skladniki:
> > pol kilograma pieczarek (najlepiej duzych)
> > sos pieczarkowy Winiary
Dzięki. Zastanawia mnie jedynie po co sos pieczarkowy skoro są
pieczarki. Przecież żeby zagęścić wystarczy zasmażkę zrobić :-). No i
ta wszechobecna wegeta... Ble :-). Nie mniej jednak wypróbować nie
omieszkam, po drobnych modyfikacjach.
Pozdrawiam,
Grzesiek
--
Jedna cudna pani z dalekiej stolicy
Jeździła z uśmiechem na spacer na lwicy,
Aż kiedyś wrócili w odmiennym porządku:
Uśmiech bowiem zawisł na obliczu lwicy,
Panna zaś ze smutkiem siedziała w żołądku.
(C) Bolesław Wieniawa-Długoszowski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2004-07-29 20:27:54
Temat: Re: Rozmnozenie zywoplotu
Użytkownik "Grzegorz Sapijaszko" <g...@s...net> napisał w
wiadomości news:m23c3ash0f.fsf@sapijaszko.net...
> "Ajgor" <n...@...pl> writes:
>
>
> Dzięki. Zastanawia mnie jedynie po co sos pieczarkowy skoro są
> pieczarki. Przecież żeby zagęścić wystarczy zasmażkę zrobić :-). No i
> ta wszechobecna wegeta... Ble :-). Nie mniej jednak wypróbować nie
> omieszkam, po drobnych modyfikacjach.
>
Vegeta jest mniam, szczególnie jajecznica z pomidorkami kiełbaską,
pieczarkami i Vegetą :)
Pozdrawiam
Kaśka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2004-07-29 22:18:27
Temat: Re: Rozmnozenie zywoplotu
Użytkownik "Grzegorz Sapijaszko" napisał w wiadomości
> Dzięki.
A niezamaco :) Smacznego.
> Zastanawia mnie jedynie po co sos pieczarkowy skoro są
> pieczarki.
A z prostej przyczyny. Pieczarek jest polowe mniej i sosu bylo by niewiele.
Po prostu nie bylo by go w ogole czuc. Po za tym pieczarek nie gotuje sie w
wodzie, tylko dusi na oliwie. I z tego sosu by raczej nie bylo.
> Przecież żeby zagęścić wystarczy zasmażkę zrobić :-). No i
> ta wszechobecna wegeta... Ble :-). Nie mniej jednak wypróbować nie
> omieszkam, po drobnych modyfikacjach.
Na tym polega kuchnia :) Na modyfikowaniu wszystkiego do swoich gustow :)
Kazdy przepis jest tylko dobrym wyjsciem do eksperymentow :)
Jak wyprobujesz, to podziel sie wrazeniami :)
Pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |