Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Ryz - jak gotowac

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Ryz - jak gotowac

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-30 10:35:23

Temat: Re: Ryz - jak gotowac
Od: "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora


ok 1.3 szklanki wody na szklanke ryzu

ryz BARDZO doklanie wyplukac w zimnej wodzie (KILKA RAZY), aby wyplukac pyl ryzowy
powstaly w procesie pakowania, przesypywania itd
dodac troche tluszczu (np. masla), posolic

gotowac intensywnie do zagotowania wody, a potem zmniejszyc plomien
po wchlonieciu wody dac minimalny plomien, jesli garnek solidny z grubym dnem,
lub wrecz zdjac garnek i wstawic np. do spiwora (babcie wstawialy pod pierzyne)

najlepszy ryz do gotowania na sypko to dlugoziarnisty, lub tzw dziki (tak na prawde
ma niewiele wspolnego z ryzem)


powodzenia WM

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pytanie-letnie zupy
Re: tato kup mi saturator:)
Okap do kuchni (nad plyte gazowa)
Re: Re.Spotkanie w Gdansku
Re: nowa, 2 lewe rece, a po toskansku by chciala

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »