Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Ryz - jak gotowac

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Ryz - jak gotowac

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-08-04 22:33:20

Temat: Re: Ryz - jak gotowac
Od: "Aniela" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Go garnka w ktorym bedzie gotowany ryz nalezy wlac oliwy i rozgrzac ja.
Potem wsypujemy ryz i obsmazamy go, mieszaja go caly czas, moze sie troszke
przyrumienic (2-3 min). Po obsmazaniu zalewamy ryz wrzaca woda( podwojna
objetosc ryzu) i przykrywamy szczelnie przykrywka, ustawiajac gaz na maly.
Nie odkrywamy przykrywki. 0k.15 min ryz jest gotowy. Dla samkoszy: mozna
dodac ziarna sezamu jak i utarty swiezy imbir,sol( przed zalaniem goraca
woda).
Na 100% kazde ziarno bedzie osobno! Najlepszy jest ryz dlugi, ja znam go pod
nazwa basmati.
Smacznego.
--
Aniela Roehr
mail: s...@w...pl
www.soz.arka.prv.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-08-05 05:02:37

Temat: Re: Ryz - jak gotowac
Od: "Stanislaw" <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Aniu wlasnie tak dokladnie ugotowalem w niedziele ryz.Tyle ze przepis ten
omawialismy na grupie i metoda ta uzyskala nazwe a"la Fieven.
To tak niepoficjalnaie.

Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanaska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-05 09:30:36

Temat: Re: Ryz - jak gotowac
Od: kw <k...@a...wbc.lublin.pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora

zrobilem ryz w/g Twojego przepisu - jest pyszny

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-07 13:34:20

Temat: Re: Ryz - jak gotowac
Od: "AniaG" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> zrobilem ryz w/g Twojego przepisu - jest pyszny
>

A czy taki ryz mozna jakos podgrzac, zeby pózniej tez byl taki "sypki"
pozdrawiam
Anka

--
"Niepewnosc jest jak sól.
Zadna potrawa bez niej nie nadaje sie do zjedzenia,
ale wyobrazmy sobie, ze mielibysmy sie zywic wylacznie sola..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

szkoła kura schellera
Szyna
Re: przypalone gary...
ulubione pomidory
Bylo o ryzu

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »