| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-04 22:33:20
Temat: Re: Ryz - jak gotowacGo garnka w ktorym bedzie gotowany ryz nalezy wlac oliwy i rozgrzac ja.
Potem wsypujemy ryz i obsmazamy go, mieszaja go caly czas, moze sie troszke
przyrumienic (2-3 min). Po obsmazaniu zalewamy ryz wrzaca woda( podwojna
objetosc ryzu) i przykrywamy szczelnie przykrywka, ustawiajac gaz na maly.
Nie odkrywamy przykrywki. 0k.15 min ryz jest gotowy. Dla samkoszy: mozna
dodac ziarna sezamu jak i utarty swiezy imbir,sol( przed zalaniem goraca
woda).
Na 100% kazde ziarno bedzie osobno! Najlepszy jest ryz dlugi, ja znam go pod
nazwa basmati.
Smacznego.
--
Aniela Roehr
mail: s...@w...pl
www.soz.arka.prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-05 05:02:37
Temat: Re: Ryz - jak gotowacAniu wlasnie tak dokladnie ugotowalem w niedziele ryz.Tyle ze przepis ten
omawialismy na grupie i metoda ta uzyskala nazwe a"la Fieven.
To tak niepoficjalnaie.
Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-05 09:30:36
Temat: Re: Ryz - jak gotowaczrobilem ryz w/g Twojego przepisu - jest pyszny
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-07 13:34:20
Temat: Re: Ryz - jak gotowac> zrobilem ryz w/g Twojego przepisu - jest pyszny
>
A czy taki ryz mozna jakos podgrzac, zeby pózniej tez byl taki "sypki"
pozdrawiam
Anka
--
"Niepewnosc jest jak sól.
Zadna potrawa bez niej nie nadaje sie do zjedzenia,
ale wyobrazmy sobie, ze mielibysmy sie zywic wylacznie sola..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |