Data: 2009-04-10 20:47:41
Temat: Re: SLOMA...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Paulinka" <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> napisał w
wiadomości news:gro9j3$2pt$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Ikselka pisze:
> > Dnia Fri, 10 Apr 2009 08:22:24 +0200, Panslavista napisał(a):
> >
> >> Słoma do wtorku...
> >
> > Kiełbasy się osadzają - raniutko o 5ej wędzenie, także szynek, baleronów
i
> > schabów.
> > Dziś chyba spać nie pójdę - galareta się gotuje, warzywa na sałatkę też,
> > boczek przyprawiłam pieprznie-czosnkowo-paprykowo i zrolowałam (jutro
> > upiekę), buraczki na ćwikłe się gotują
>
> Nie robisz utartych buraków w wekach? Jakbym za każdym razem, kiedy mnie
> najdzie ochota na buraczki zasmażane musiała je gotować, chyba bym
> zrezygnowała z takiego dodatku.
Ćwikła nie jest zasmażana - to starte buraczki z tartym chrzanem i
kminkiem (może być mielony) podawana do zimnych i gorących mięs.
Proponuję sos zimny - wiosenny - tarty świeży chrzan, siekana
rzodkiewka - jeżeli ma poleżeć - obrać ją z czerwonej skórki. Składniki
wymieszać z bardzo gęstą chłodna śmietaną i posolić do smaku.
|