Data: 2004-10-20 21:29:25
Temat: Re: Słodycze
Od: "Jurek" <g...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Zbyszek" <z...@W...o2.pl> a écrit dans le message de news:
cl639l$7ns$...@a...news.tpi.pl...
> co można osiagnąć przez podgrzewanie ? promieniowanie ?
> a zagęszczenie - jak to robią , skoro wygląd jest naturalny ?
> może jakiegoś linka ?
ostro bawilem w zastepowanie cukru rafinowanego miodem, a poniewaz lubie
wiedziec w co sie bawie to duzo czytalem, poznalem wielu przczelarzy i
dowiedzialem sie wielu rzeczy. Te zabiegi (podgrzewanie, promieniowanie itd)
ma tylko jeden cel - sprzedac. Tu (Francja) miodu skrystalizowanego nikt
(poza bio) nie kupi, a wiec kombinuja na wszystkie sposoby zeby
krystalizacja nie nastapila. Rowniez pewne kolory maja preferencje
kupujacych, no wiec na polkach dominuje kolor ktory sie dobrze sprzedaje. W
tamtym okresie (zastepowania) internet byl w powijakach i stron do
konsultacji tez bylo niewiele. Teraz juz mnie to nie interesuje wiec nie
szukalem.
> czemu tak negatywnie oceniasz owoce ?
moze rzeczywiscie owoce troche za ostro, ale duzo owocow wcale nie musi
oznaczac dobrego zdrowia
Jurek
|