« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2014-09-29 23:30:37
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaW dniu poniedziałek, 29 września 2014 21:49:43 UTC+2 użytkownik
ikselk%g...@g...com napisał:
> czyli tłuszcz, w którym rozpuszcza się wit. A
...a dokładnie - betakaroten, czyli pro-witamina A.
> i wtedy jest i smaczniej, i wit.A staje się przyswajalna.
j.w.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2014-09-30 10:25:31
Temat: Re: Smakowało mi, dynia
>> Dynia, nie wiem czemu wymaga mleka lub �mietany, praktycznie wszystkie
>> pszepisy z dyniďż˝ tak majďż˝.
>Pierwsze słyszę, że wszystkie, bo znam mnóstwo bez, za to z masłem. Bo tu
>właśnie o to masło chodzi >- czyli tłuszcz, w którym rozpuszcza się wit. A
>i wtedy jest i smaczniej, i wit.A staje się przyswajalna.
Mi się wydaje, ze idzie też o wyważenie ze względu na wapń.
--
http://ortografia.3-2-1.pl/ w zakładce 'inne' animacja dowód Tw Pitagorasa
bez mnożenia,
syntezator mowy Gdak i program dietetyczny Ananas.
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2014-09-30 18:29:52
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaDnia 2014-09-30 10:25, obywatel Stokrotka uprzejmie donosi:
>
>>> Dynia, nie wiem czemu wymaga mleka lub �mietany, praktycznie wszystkie
>>> pszepisy z dyniďż˝ tak majďż˝.
>
>> Pierwsze słyszę, że wszystkie, bo znam mnóstwo bez, za to z masłem. Bo
>> tu właśnie o to masło chodzi >- czyli tłuszcz, w którym rozpuszcza się
>> wit. A i wtedy jest i smaczniej, i wit.A staje się przyswajalna.
Tak. Dodatek śmietany (ew. mleka czy chociażby mascarpone) powoduje
podbicie "kremowatości" zupy.
> Mi się wydaje,
I to jest kluczowe, bym powiedziała.
> ze idzie też o wyważenie ze względu na wapń.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2014-09-30 20:43:30
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaW dniu wtorek, 30 września 2014 18:29:52 UTC+2 użytkownik Qrczak napisał:
> Dnia 2014-09-30 10:25, obywatel Stokrotka uprzejmie donosi:
>
> >
>
> >>> Dynia, nie wiem czemu wymaga mleka lub �mietany, praktycznie wszystkie
>
> >>> pszepisy z dyniďż˝ tak majďż˝.
>
> >
Tu XL:
> >> Pierwsze słyszę, że wszystkie, bo znam mnóstwo bez, za to z masłem. Bo
>
> >> tu właśnie o to masło chodzi >- czyli tłuszcz, w którym rozpuszcza się
>
> >> wit. A i wtedy jest i smaczniej, i wit.A staje się przyswajalna.
>
>
>
> Tak. Dodatek śmietany (ew. mleka czy chociażby mascarpone) powoduje
>
> podbicie "kremowatości" zupy.
Kleks śmietany owszem, stosuję - jeśli dla "podbicia", to bardziej kontrastowości
kolorowatości, niż "kremowatości"; sama dynia jest wystarczająco aksamitna po
zmiksowaniu, a i bez miksowania, bo ja to wcale jej nie miksuję, tylko
rozdusz...owywam...
A tu Stokrotka:
> > Mi się wydaje,
>
>
>
> I to jest kluczowe, bym powiedziała.
Uporządkuj sobie, komu odpowiadasz w jednym i tym samym poście.
PS. A ja sobie jutro zrobię d(yniod)eser - dynię pieczoną ze skórą i w kawałkach, z
cynamonem, masłem, cukrem i śmietaną.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2014-09-30 22:07:24
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaDnia 2014-09-30 20:43, obywatel ikselk%g...@g...com
uprzejmie donosi:
> W dniu wtorek, 30 września 2014 18:29:52 UTC+2 użytkownik Qrczak napisał:
>> Dnia 2014-09-30 10:25, obywatel Stokrotka uprzejmie donosi:
>>
>>>
>>
>>>>> Dynia, nie wiem czemu wymaga mleka lub �mietany, praktycznie wszystkie
>>
>>>>> pszepisy z dyniďż˝ tak majďż˝.
>>
>>>
>
>
> Tu XL:
>
>
>>>> Pierwsze słyszę, że wszystkie, bo znam mnóstwo bez, za to z masłem. Bo
>>
>>>> tu właśnie o to masło chodzi>- czyli tłuszcz, w którym rozpuszcza się
>>
>>>> wit. A i wtedy jest i smaczniej, i wit.A staje się przyswajalna.
>>
>>
>>
>> Tak. Dodatek śmietany (ew. mleka czy chociażby mascarpone) powoduje
>>
>> podbicie "kremowatości" zupy.
>
>
> Kleks śmietany owszem, stosuję - jeśli dla "podbicia", to bardziej kontrastowości
kolorowatości, niż "kremowatości"; sama dynia jest wystarczająco aksamitna po
zmiksowaniu, a i bez miksowania, bo ja to wcale jej nie miksuję, tylko
rozdusz...owywam...
>
>
> A tu Stokrotka:
>
>>> Mi się wydaje,
>>
>>
>>
>> I to jest kluczowe, bym powiedziała.
>
>
> Uporządkuj sobie, komu odpowiadasz w jednym i tym samym poście.
Może jakby ci klimaks zdjął bielmo z oczu, zauważyłabyś znaki cytowania.
A dlaczego w jednym poście odpowiedziałabym obu - tłumaczyć się nie muszę.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2014-09-30 22:08:49
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaW dniu 2014-09-30 18:29, Qrczak pisze:
>
> Tak. Dodatek śmietany (ew. mleka czy chociażby mascarpone) powoduje
> podbicie "kremowatości" zupy.
Uzyskujemy wtedy najlepszy krem z witaminą A! Przeciwzmarszczkowy!
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2014-09-30 23:11:55
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaW dniu wtorek, 30 września 2014 22:07:24 UTC+2 użytkownik Qrczak napisał:
> Może jakby ci klimaks zdjął bielmo z oczu, zauważyłabyś znaki cytowania.
To klimaks pomaga na te rzeczy? - No to czekam klimaksu jak zbawienia, bo z tym
bielmem wciąż jestem pozanormatywna, tylko weź mi poradź, czy mam do gina z tym
problemem... czy może do okulisty raczy? A może wszystko jedno?
:->
>
> A dlaczego w jednym poście odpowiedziałabym obu - tłumaczyć się nie muszę.
Klimaks? - idź do okulisty. Tak.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2014-10-01 11:54:48
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaW dniu 2014-09-29 16:35, Stokrotka pisze:
> Zamiast soku pomarańczowego można wziąść połowę kompotu z jabłek, będzie
> patriotycznie.
Wziąć.
--
Nie sztuka być wielkim kucharzem mając kasę i kuchnię wielką
jak studio TV. Sztuką jest tworzyć dzieła kucharskie na 4m. kw.,
bez spiżarni i z lodówką, w której zwykle spore luzy ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2014-10-01 12:21:53
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaW dniu 01.10.2014 o 11:54, Aicha pisze:
> W dniu 2014-09-29 16:35, Stokrotka pisze:
>
>> Zamiast soku pomarańczowego można wziąść połowę kompotu z jabłek, będzie
>> patriotycznie.
>
> Wziąć.
Po stokrotkowemu jest właśnie "wziąść", prawda Stokrota? :)
--
Wiesiaczek (dziś z DC)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2014-10-01 13:10:00
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaDnia 2014-09-30 23:11, obywatel ikselk%g...@g...com
uprzejmie donosi:
> W dniu wtorek, 30 września 2014 22:07:24 UTC+2 użytkownik Qrczak napisał:
>
>> Może jakby ci klimaks zdjął bielmo z oczu, zauważyłabyś znaki cytowania.
>
>
> To klimaks pomaga na te rzeczy? - No to czekam klimaksu jak zbawienia, bo z tym
bielmem wciąż jestem pozanormatywna, tylko weź mi poradź, czy mam do gina z tym
problemem... czy może do okulisty raczy? A może wszystko jedno?
> :->
"i cokolwiek innego"
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |