« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-10-28 19:40:51
Temat: Sól do kiszeniaNie tak dawno było o soli nie zawierającej jodu.
Twierdziłem, że jest taka i jest.
Można ją kupić w największym centrum handlowym w EU.
Nazywa się:
Kujawska sól kamienna niejodowana.
Opakowania 3 kg.
Do mięsa, kapusty i ogórków jest niezastąpiona.
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.784 / Virus Database: 530 - Release Date: 04-10-27
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-10-28 19:45:52
Temat: Re: Sól do kiszenia
Użytkownik "JerzyN" <N...@m...pl> napisał w wiadomości
news:clri0q$k04$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Nie tak dawno było o soli nie zawierającej jodu.
> Twierdziłem, że jest taka i jest.
Tamto mi umknęło, ale pewnie że jest, my kupujemy tylko taką, bo mamy w
rodzinie osobę z problemem tarczycowym, której nie wolno jodowanej...
Ale parę late temu był spory problem z dostaniem...
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-28 19:53:10
Temat: Re: Sól do kiszeniaJerzyN wrote:
> Do mięsa, kapusty i ogórków jest niezastąpiona.
===
Ja wszystko kiszę w soli jodowanej. A kiszę dużo i wychodzi mi dobrze. Więc
jest "zastąpiona".
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-28 19:58:27
Temat: Re: Sól do kiszeniaUżytkownik "waldek" <A...@o...pl>
> ===
> Ja wszystko kiszę w soli jodowanej. A kiszę dużo i wychodzi mi dobrze.
Więc
> jest "zastąpiona".
> ===
Ja nie przepadam za jej metalicznym posmakiem.
;-)
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.784 / Virus Database: 530 - Release Date: 04-10-27
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-28 20:00:49
Temat: Re: Sól do kiszeniaJerzyN wrote:
> Użytkownik "waldek" <A...@o...pl>
>> ===
>> Ja wszystko kiszę w soli jodowanej. A kiszę dużo i wychodzi mi
>> dobrze. Więc jest "zastąpiona".
>> ===
>
> Ja nie przepadam za jej metalicznym posmakiem.
> ;-)
===
Jod chyba nie jest metalem?
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-28 20:25:25
Temat: Re: Sól do kiszenia> Kujawska sól kamienna niejodowana.
Nie ma w niej piachu, kamyków? Zdarzało mi się takową mieć i kiedy robiłam
zalewy zawsze na dnie był piasek. W przepisach na przetwory często
spotykałam się aby nie używać soli kamiennej do przetworów właśnie ze
względu na powyższą wadę.
Beata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-28 20:35:13
Temat: Re: Sól do kiszeniaUżytkownik "waldek" <A...@o...pl>
> ===
> Jod chyba nie jest metalem?
> ===
Sprawdź w jakiej postaci go dodają do soli.
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.784 / Virus Database: 530 - Release Date: 04-10-27
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-28 20:58:57
Temat: Re: Sól do kiszenia
Użytkownik "Marek Rzezwicki" <n...@r...nospam.kon.pl> napisał w
wiadomości news:clrkhf$995$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Kujawska sól kamienna niejodowana.
>
> Nie ma w niej piachu, kamyków? Zdarzało mi się takową mieć i kiedy robiłam
> zalewy zawsze na dnie był piasek. W przepisach na przetwory często
> spotykałam się aby nie używać soli kamiennej do przetworów właśnie ze
> względu na powyższą wadę.
No nieeee.... Warzonej soli do przetworów??? A fe! :)))
To tak, jakby hamburgery na bankiecie podać, albo wół do karety... albo coś
w tym guście ;)))
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-28 23:28:57
Temat: Re: Sól do kiszeniaGusiek wrote:
> No nieeee.... Warzonej soli do przetworów??? A fe! :)))
===
Nie jest słona?
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-29 07:46:37
Temat: Re: Sól do kiszenia
Użytkownik "waldek" <A...@o...pl> napisał w wiadomości
news:clrvdt$5f8$1@inews.gazeta.pl...
> Gusiek wrote:
>
> > No nieeee.... Warzonej soli do przetworów??? A fe! :)))
> ===
> Nie jest słona?
Jest niegodna ;)
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |