« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-30 07:57:42
Temat: Sos do gołąbkówMam pytanie jak w tytule - jak otrzymać dobry sos do gołąbków. Szczerze mówiąc
to bardzo zasmakował mi sos w zwyczajnych gołąbkach kupowanych w słoikach,
nigdy jednak nie udało mi się zblizyć do tego smaku (stosowany u mnie w domu
sos to pop prostu mąka+przecier pomidiorowy+sól+papryka)
Pewnie to kwestia jakiesik przypraw, ba ale jakich
Jakies pomysly?
Rafal
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-30 08:08:23
Temat: Odp: Sos do gołąbków
Użytkownik <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:7dbf.00000001.3b14a7f5@newsgate.onet.pl...
> Mam pytanie jak w tytule - jak otrzymać dobry sos do gołąbków. Szczerze
mówiąc
> to bardzo zasmakował mi sos w zwyczajnych gołąbkach kupowanych w słoikach,
> nigdy jednak nie udało mi się zblizyć do tego smaku (stosowany u mnie w
domu
> sos to pop prostu mąka+przecier pomidiorowy+sól+papryka)
>
> Pewnie to kwestia jakiesik przypraw, ba ale jakich
> Jakies pomysly?
>
> Rafal
Moja teściowa do gołąbków kupuje sos do spagetti knorra, ale samemu można
taki sos zrobić - drobniutko posiekaną cebulkę (i czosnek, jak ktos lubi)
zezłocić na oliwie, do tego dodać dobry koncentrat i wodę albo jeszcze
lepiej taki gęsty sos pomidorowy z kartonu (sa takie 1/2 litra), nie trzeba
wcale mąki, przyprawy i jeśli ma być jak do spagetti, to oregano, bazylię,
można tez dodac kawałek bulionu warzywnego w kostce,
dodawanie mąki, to jak dla mnie oczywiście, jakos psuje smak sosu
pomidorowego
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 08:23:09
Temat: Re: Sos do gołąbków
Użytkownik <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:7dbf.00000001.3b14a7f5@newsgate.onet.pl...
> Mam pytanie jak w tytule - jak otrzymać dobry sos do gołąbków. Szczerze
mówiąc
> to bardzo zasmakował mi sos w zwyczajnych gołąbkach kupowanych w słoikach,
> nigdy jednak nie udało mi się zblizyć do tego smaku (stosowany u mnie w
domu
> sos to pop prostu mąka+przecier pomidiorowy+sól+papryka)
>
gdzie listek laurowy i ziele angielskie? (to już do gotowania) jejku!, a
gdzie zasmażona na maśle cebulka? a co z majerankiem do smaku? a pieprz to
co?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 09:44:20
Temat: Re: Sos do gołąbków
> gdzie zasmażona na maśle cebulka? a co z majerankiem do smaku?
widzisz to jak kto woli ja tam cebulki a ni majeranku nie daje i jest
cudo:-))
tylko pomidorki ziele listek pieprz i wegete (zaraz sie gromy posypia) no i
sol i na koniec smietamka myyyy zjadlo by sie ale dla dwoch golabkow nie
chce mi sie chociaz moze? :-))
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 09:44:38
Temat: Odp: Sos do gołąbków
Użytkownik "Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl> napisał w wiadomości
news:9f2fmv$gfk$1@news.tpi.pl...
> widzisz to jak kto woli ja tam cebulki a ni majeranku nie daje i jest
> cudo:-))
> tylko pomidorki ziele listek pieprz i wegete (zaraz sie gromy posypia)
a dlaczego gromy?
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 10:04:35
Temat: Re: Sos do gołąbkówAgnieszka Litwin wrote:
> > gdzie zasmażona na maśle cebulka? a co z majerankiem do smaku?
>
> widzisz to jak kto woli ja tam cebulki a ni majeranku nie daje i jest
> cudo:-))
> tylko pomidorki ziele listek pieprz i wegete (zaraz sie gromy posypia) no i
> sol i na koniec smietamka myyyy zjadlo by sie ale dla dwoch golabkow nie
> chce mi sie chociaz moze? :-))
Chce ci sie, chce... :)
Przyznam sie, ze jem golabki od dwoch dni. Mniam. :)
Sos robie podobny, bez cebulki, tylko zamiast vegety stosuje (he, he) delikata.
Swoja droga, ciekawa jestem waszych obyczajow, jezeli chodzi o dodatki do
golabkow. Jecie je same, z ziemniakami, z chlebem...?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 10:09:35
Temat: Odp: Sos do gołąbków
Użytkownik "Monika Mężyńska" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:3B14C5B3.77E1640D@kki.net.pl...
> Agnieszka Litwin wrote:
>
> > > gdzie zasmażona na maśle cebulka? a co z majerankiem do smaku?
> >
> > widzisz to jak kto woli ja tam cebulki a ni majeranku nie daje i jest
> > cudo:-))
> > tylko pomidorki ziele listek pieprz i wegete (zaraz sie gromy posypia)
no i
> > sol i na koniec smietamka myyyy zjadlo by sie ale dla dwoch golabkow nie
> > chce mi sie chociaz moze? :-))
>
> Chce ci sie, chce... :)
> Przyznam sie, ze jem golabki od dwoch dni. Mniam. :)
> Sos robie podobny, bez cebulki, tylko zamiast vegety stosuje (he, he)
delikata.
>
> Swoja droga, ciekawa jestem waszych obyczajow, jezeli chodzi o dodatki do
> golabkow. Jecie je same, z ziemniakami, z chlebem...?
>
Witam po raz pierwszy na grupie :))
Jak gołąbki to tylko ze świeżym chlebem i : lekko ponacinane z wierzchu i
pokropione octem ! Mniam :))
pozdrawiam
Mike
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 10:21:49
Temat: Re: Sos do gołąbków
Monika Mężyńska <m...@k...net.pl> wrote in message
news:3B14C5B3.77E1640D@kki.net.pl...
> Swoja droga, ciekawa jestem waszych obyczajow, jezeli chodzi o dodatki do
> golabkow. Jecie je same, z ziemniakami, z chlebem...?
>
U mnie w domu same lub z chlebem (rzadko)
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 10:30:42
Temat: Re: Sos do gołąbków
>> Swoja droga, ciekawa jestem waszych obyczajow, jezeli chodzi o dodatki do
>> golabkow. Jecie je same, z ziemniakami, z chlebem...?
>>
>
>U mnie w domu same lub z chlebem (rzadko)
>Asia
>
najchetniej same. A jeszcze do tego jak mi sie uda nie przypalic
lisci luzem, ktorymi wyscielam sagan to jestem w niebie...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-30 12:44:45
Temat: Re: Sos do gołąbków"Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl> wrote in message
news:9f2fmv$gfk$1@news.tpi.pl...
dla dwoch golabkow nie
> chce mi sie chociaz moze? :-))
> Aga
>
To moze dostane jakis przepis na te pyszne golabki? (sos juz wiem, jak
zrobic:))
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |