Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sosy w barach chińskich

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sosy w barach chińskich

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-07 08:00:12

Temat: Sosy w barach chińskich
Od: "Lukasz" <n...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam czy ktos moze orientuje sie co to sa za sosy .Zamawiam np kurczaka w 5
smakach w barze chinskim i dostaje smaczna potrawe kawalki warzyw i kurczaka
plywaja w pysznym sosie ktory jest smaczny ostry itd.Chcialbym cos takiego
przyzadzic w domu rozne fixy z torebek nie sa nawet w polowie tak dobre jak
w barze.Albo ostre sosy ktore stoja w dzbankach w barach chinskich co to
jest gdzie to kupic ?.

Pozdrawiam.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-07 08:11:20

Temat: Re: Sosy w barach chińskich
Od: "ktosia" <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> w barze.Albo ostre sosy ktore stoja w dzbankach w barach chinskich co to
> jest gdzie to kupic ?.
Slodko kwasny sos z barow chinskich to na 99% tao-tao. Produkty tej firmy na
pewno znajdziesz we wszystkich hiper, to dosc popularna marka i niektorych
mniejszych sklepach tez jest.
Firma ta produkuje/importuje rozne orientalne cuda:
- grzybki chinskie, pedy bambusa, sosy sojowe, papier ryzowy do sajgonek,
makaron sojowy itp. Ceny przystepne, choc jakosc tych towarow nie jest
podobno wysoka. Ja je stosuje, gdyz maja cene dostosowana do mojego portfela
i nigdy nie probowalam ich odpowiednikow z gornych polek cenowych...
pzdr
Ktoska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 09:38:13

Temat: Re: Sosy w barach chińskich
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



ktosia wrote:

> - grzybki chinskie, pedy bambusa, sosy sojowe, papier ryzowy do sajgonek,
> makaron sojowy itp. Ceny przystepne, choc jakosc tych towarow nie jest
> podobno wysoka. Ja je stosuje, gdyz maja cene dostosowana do mojego portfela
> i nigdy nie probowalam ich odpowiednikow z gornych polek cenowych...

przynajmniej dobrego sosu sojowego powinnas kiedys sprobowac, o ile przy
grzybach, pedach bambusa czy papierze ryzowym rzeczywiscie nie
dostrzezesz wiekszej roznicy, to przy sosie sojowym jest ona kolosalna
polecam zwlaszcza sosy kikkoman, to zupelnie inny smak niz to co taotao
nazywa sosem sojowym

wiku

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 09:46:59

Temat: Re: Sosy w barach chi?skich
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <chjvid$3pi$1@achot.icm.edu.pl>,
wiku <s...@r...pl> wrote:

> ktosia wrote:
>
> > - grzybki chinskie, pedy bambusa, sosy sojowe, papier ryzowy do sajgonek,
> > makaron sojowy itp. Ceny przystepne, choc jakosc tych towarow nie jest
> > podobno wysoka. Ja je stosuje, gdyz maja cene dostosowana do mojego portfela
> > i nigdy nie probowalam ich odpowiednikow z gornych polek cenowych...
>
> przynajmniej dobrego sosu sojowego powinnas kiedys sprobowac, o ile przy
> grzybach, pedach bambusa czy papierze ryzowym rzeczywiscie nie
> dostrzezesz wiekszej roznicy, to przy sosie sojowym jest ona kolosalna
> polecam zwlaszcza sosy kikkoman, to zupelnie inny smak niz to co taotao
> nazywa sosem sojowym

Ro?nica rzeczywiEcie jest. Jednak czy to jest tylko kwestia jakoEci, czy
mo?e te?, a nawet przede wszystkim, charakteru tych sosow wynikajacgo
m.in z faktu, ?e sa robione w innych krajach i w zwiazku z tym tak?e
przeznaczone do innego rodzaju potraw?

W?adys?aw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 10:02:18

Temat: Re: Sosy w barach chi?skich
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Wladyslaw Los wrote:

>>przynajmniej dobrego sosu sojowego powinnas kiedys sprobowac, o ile przy
>>grzybach, pedach bambusa czy papierze ryzowym rzeczywiscie nie
>>dostrzezesz wiekszej roznicy, to przy sosie sojowym jest ona kolosalna
>>polecam zwlaszcza sosy kikkoman, to zupelnie inny smak niz to co taotao
>>nazywa sosem sojowym
>
> Ro?nica rzeczywiEcie jest. Jednak czy to jest tylko kwestia jakoEci, czy
> mo?e te?, a nawet przede wszystkim, charakteru tych sosow wynikajacgo
> m.in z faktu, ?e sa robione w innych krajach i w zwiazku z tym tak?e
> przeznaczone do innego rodzaju potraw?
>
ja jedynie wskazalem kikkomana jako sos ktorego sam uzywam, ale
generalnie to protestowalem przeciwko sosom tao tao, ktore imho sa slabe
z tego co wiem to roznica bierze sie ze sposobu i czasu fermentacji
oczywiscie mozna kupic jakis DOBRY sos sojowy chinski, wietnamski czy
koreanski
ja uzywam kikkomana do wszystkich dan "orientalnych"

wiku
ps. czy to cos u mnie czy ty masz ustawione zle kodowanie?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 10:04:50

Temat: Re: Sosy w barach chińskich
Od: Theli <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora



wiku wrote:

>
> przynajmniej dobrego sosu sojowego powinnas kiedys sprobowac, o ile przy
> grzybach, pedach bambusa czy papierze ryzowym rzeczywiscie nie
> dostrzezesz wiekszej roznicy, to przy sosie sojowym jest ona kolosalna
> polecam zwlaszcza sosy kikkoman, to zupelnie inny smak niz to co taotao
> nazywa sosem sojowym
>

Kiedys byl juz ten temat (,,sosy sojowe w Polsce to nie to, co w Holandii'' itp),
poprosilam wiec znajoma Koreanke o ocene sosu tao tao. Powachala, posmakowala i
powiedziala, ze jak najbardziej jest to sos sojowy.

th.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 10:29:58

Temat: Re: Sosy w barach chi?skich
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <chjvid$3pi$1@achot.icm.edu.pl>,
wiku <s...@r...pl> wrote:

> ktosia wrote:
>
> > - grzybki chinskie, pedy bambusa, sosy sojowe, papier ryzowy do sajgonek,
> > makaron sojowy itp. Ceny przystepne, choc jakosc tych towarow nie jest
> > podobno wysoka. Ja je stosuje, gdyz maja cene dostosowana do mojego portfela
> > i nigdy nie probowalam ich odpowiednikow z gornych polek cenowych...
>
> przynajmniej dobrego sosu sojowego powinnas kiedys sprobowac, o ile przy
> grzybach, pedach bambusa czy papierze ryzowym rzeczywiscie nie
> dostrzezesz wiekszej roznicy, to przy sosie sojowym jest ona kolosalna
> polecam zwlaszcza sosy kikkoman, to zupelnie inny smak niz to co taotao
> nazywa sosem sojowym

Rożnica rzeczywiście jest. Jednak czy to jest tylko kwestia jakości, czy
może też, a nawet przede wszystkim, charakteru tych sosow wynikajacgo
m.in z faktu, że sa robione w innych krajach i w zwiazku z tym także
przeznaczone do innego rodzaju potraw?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 10:30:13

Temat: Re: Sosy w barach chi?skich
Od: "ktosia" <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> ps. czy to cos u mnie czy ty masz ustawione zle kodowanie?
U mnie tez wszystkie maile od Wladyslawa sa pelne krzaczkow......... Niezbyt
latwo sie to czyta. Moze trzeba zrezygnowac z polskich znakow, z kodowaniem
roznie bywa...
pzdr
Ktoska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 10:33:54

Temat: Re: Sosy w barach chi?skich
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <chjvid$3pi$1@achot.icm.edu.pl>,
wiku <s...@r...pl> wrote:

> ktosia wrote:
>
> > - grzybki chinskie, pedy bambusa, sosy sojowe, papier ryzowy do sajgonek,
> > makaron sojowy itp. Ceny przystepne, choc jakosc tych towarow nie jest
> > podobno wysoka. Ja je stosuje, gdyz maja cene dostosowana do mojego portfela
> > i nigdy nie probowalam ich odpowiednikow z gornych polek cenowych...
>
> przynajmniej dobrego sosu sojowego powinnas kiedys sprobowac, o ile przy
> grzybach, pedach bambusa czy papierze ryzowym rzeczywiscie nie
> dostrzezesz wiekszej roznicy, to przy sosie sojowym jest ona kolosalna
> polecam zwlaszcza sosy kikkoman, to zupelnie inny smak niz to co taotao
> nazywa sosem sojowym

Rożnica rzeczywiście jest. Jednak czy to jest tylko kwestia jakości, czy
może też, a nawet przede wszystkim, charakteru tych sosow wynikajacgo
m.in z faktu, że sa robione w innych krajach i w zwiazku z tym także
przeznaczone do innego rodzaju potraw?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 13:24:01

Temat: Re: Sosy w barach chińskich
Od: "eM eL" <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Lukasz <n...@p...pl> napisał(a):

> Witam czy ktos moze orientuje sie co to sa za sosy .Zamawiam np kurczaka w
5
> smakach w barze chinskim i dostaje smaczna potrawe kawalki warzyw i
kurczaka
> plywaja w pysznym sosie ktory jest smaczny ostry itd.Chcialbym cos takiego
> przyzadzic w domu rozne fixy z torebek nie sa nawet w polowie tak dobre
jak
> w barze.Albo ostre sosy ktore stoja w dzbankach w barach chinskich co to
> jest gdzie to kupic ?.


1. A jaki to bar "chinski" bo styli gotowania w Chinach jest duzo, co
najmniej 4, diamteralnie od siebie roznych? Jak podasz blizsza
charakterystyke owej kuchni to moze cus sie znajdzie...
2. A pytales kucharzy...? Przecie to zadna tajemnica i nikt (o zdrowych
zmyslach...) nic nie bedzie przed Toba zatajal...

><eM eL><Washington, D.C.><
>< (this space intentionally left blank) ><

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sokowirówka i soki
habanero
Tarte Tatin
Worek cukierniczy
Worek cukierniczy.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »