Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sosy w barach chi?skich
Supersedes: <w...@n...onet.pl>
Date: Tue, 07 Sep 2004 12:33:54 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 22
Sender: w...@o...pl@pawlacz.stock9.one.pl
Message-ID: <w...@n...onet.pl>
References: <chjq0m$6vg$1@nemesis.news.tpi.pl> <chjqgv$qai$1@atlantis.news.tpi.pl>
<chjvid$3pi$1@achot.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: pawlacz.stock9.one.pl
X-Trace: news.onet.pl 1094553214 8185 80.72.34.43 (7 Sep 2004 10:33:34 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Sep 2004 10:33:34 GMT
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:213855
Ukryj nagłówki
In article <chjvid$3pi$1@achot.icm.edu.pl>,
wiku <s...@r...pl> wrote:
> ktosia wrote:
>
> > - grzybki chinskie, pedy bambusa, sosy sojowe, papier ryzowy do sajgonek,
> > makaron sojowy itp. Ceny przystepne, choc jakosc tych towarow nie jest
> > podobno wysoka. Ja je stosuje, gdyz maja cene dostosowana do mojego portfela
> > i nigdy nie probowalam ich odpowiednikow z gornych polek cenowych...
>
> przynajmniej dobrego sosu sojowego powinnas kiedys sprobowac, o ile przy
> grzybach, pedach bambusa czy papierze ryzowym rzeczywiscie nie
> dostrzezesz wiekszej roznicy, to przy sosie sojowym jest ona kolosalna
> polecam zwlaszcza sosy kikkoman, to zupelnie inny smak niz to co taotao
> nazywa sosem sojowym
Rożnica rzeczywiście jest. Jednak czy to jest tylko kwestia jakości, czy
może też, a nawet przede wszystkim, charakteru tych sosow wynikajacgo
m.in z faktu, że sa robione w innych krajach i w zwiazku z tym także
przeznaczone do innego rodzaju potraw?
Władysław
|