« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-01-06 22:24:32
Temat: Specjały ze Szwajcarii.Wybieram się jutro na parę dni do Szwajcarii, a ponieważ z każdej podróży
staram się zaimportować jakieś kulinarne specjały lokalne, chciałbym też i
stamtąd. No i tu pojawia się moje pytanie - co by to mogło być? Poza
czekoladą i zegarkami ;-)
Dokładnie rzecz biorąc jadę w okolice Zurychu (wiem, że to ma znaczenie, bo
w Szwajcarii są spore różnice w kuchniach lokalnych).
--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
[Humor zeszytów] Choroby weneryczne są rozpowszechniane przez prasę, radio
i telewizję.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-01-07 01:35:58
Temat: Re: Specjały ze Szwajcarii.
Le samedi 6 janvier 2007 ŕ 23:24:32, dans <h...@4...net>
vous écriviez :
> Wybieram się jutro na parę dni do Szwajcarii, a ponieważ z każdej podróży
> staram się zaimportować jakieś kulinarne specjały lokalne, chciałbym też i
> stamtąd. No i tu pojawia się moje pytanie - co by to mogło być? Poza
> czekoladą i zegarkami ;-)
Sery oczywiscie : emmental, i cudowny gruyere z krysztalkami soli.
"Viande des Grisons", czyli cieniutkie plasterki wedzonej wolowiny.
Biale wina.
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-01-07 10:12:22
Temat: Re: Specjały ze Szwajcarii.Użytkownik "Als" <1...@1...pl> napisał w wiadomości
news:h8weex2li1sq.1l00dezjohqkx.dlg@40tude.net...
> Wybieram się jutro na parę dni do Szwajcarii, a ponieważ z każdej podróży
> staram się zaimportować jakieś kulinarne specjały lokalne, chciałbym też i
> stamtąd. No i tu pojawia się moje pytanie - co by to mogło być? Poza
> czekoladą i zegarkami ;-)
> Dokładnie rzecz biorąc jadę w okolice Zurychu (wiem, że to ma znaczenie,
> bo
> w Szwajcarii są spore różnice w kuchniach lokalnych).
Oj, my ze Szwajcarii przywiezlismy wina + sery + czekolady ;-)
--
Pozdrawiam
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-01-08 10:55:20
Temat: Re: Specjały ze Szwajcarii.Ewa (siostra Ani) N. schrieb:
> Le samedi 6 janvier 2007 ŕ 23:24:32, dans
<h...@4...net> vous écriviez :
>
>> Wybieram się jutro na parę dni do Szwajcarii, a ponieważ z każdej podróży
>> staram się zaimportować jakieś kulinarne specjały lokalne, chciałbym też i
>> stamtąd. No i tu pojawia się moje pytanie - co by to mogło być? Poza
>> czekoladą i zegarkami ;-)
>
> Sery oczywiscie : emmental, i cudowny gruyere z krysztalkami soli.
> "Viande des Grisons", czyli cieniutkie plasterki wedzonej wolowiny.
> Biale wina.
Albo Bündner Fleisch :-)
Z serów polecam także Appenzeller oraz Sbrinz.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |