Data: 2010-10-29 12:12:54
Temat: Re: Spicie......
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-10-29 00:17, Aicha pisze:
> W dniu 2010-10-28 21:37, medea pisze:
>
>> proponuję przepis Nigelli na pierś z kurczaka. Filet (pojedynczy) z
>> kurczaka kroi się na około 5 części. Moczy się te kawałki w maślance
>> przez kilka godzin (to bardzo ważne, żeby długo moczyć! można rano
>> włożyć do miseczki i zalać maślanką, a w porze obiadowej wyjąć). Potem
>> te kawałki wyjmuje się z maślanki i obtacza się w pokruszonych słonych
>> krakersach (np. Krakusa, nie trzeba dodatkowo używać soli), układa się
>> je na ruszcie z piekarnika i piecze około 20-30 minut na termoobiegu w
>> 180st. Wychodzą takie fajne chrupiące kawałki.
>
> Ja ostatnio zrobiłam coś a la tempura - zamoczyłam pokrojone kawałki
> piersi w ubitym białku z solą i czosnkiem granulowanym. Kilka minut
> smażenia i gotowe.
Hm, też brzmi ciekawie. Chociaż nie wiem, co to ta tempura.
Ewa
|