Data: 2010-10-29 12:39:19
Temat: Re: Spicie......
Od: Qrczak <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2010-10-29 14:12, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2010-10-29 00:17, Aicha pisze:
>> W dniu 2010-10-28 21:37, medea pisze:
>>
>>> proponuję przepis Nigelli na pierś z kurczaka. Filet (pojedynczy) z
>>> kurczaka kroi się na około 5 części. Moczy się te kawałki w maślance
>>> przez kilka godzin (to bardzo ważne, żeby długo moczyć! można rano
>>> włożyć do miseczki i zalać maślanką, a w porze obiadowej wyjąć). Potem
>>> te kawałki wyjmuje się z maślanki i obtacza się w pokruszonych słonych
>>> krakersach (np. Krakusa, nie trzeba dodatkowo używać soli), układa się
>>> je na ruszcie z piekarnika i piecze około 20-30 minut na termoobiegu w
>>> 180st. Wychodzą takie fajne chrupiące kawałki.
>>
>> Ja ostatnio zrobiłam coś a la tempura - zamoczyłam pokrojone kawałki
>> piersi w ubitym białku z solą i czosnkiem granulowanym. Kilka minut
>> smażenia i gotowe.
>
> Hm, też brzmi ciekawie. Chociaż nie wiem, co to ta tempura.
Różnych rzeczy obtoczone w cieście i krótko smażone w głębokim tłuszczu.
Qra
--
Piszę na newsach od lat, mając na względzie poziom interlokutorów.
Używam prostych zdań z jednym podmiotem i jednym orzeczeniem.
|