Data: 2010-10-29 12:44:09
Temat: Re: Spicie......
Od: "Vilar" <v...@U...TO.op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Qrczak" <q...@o...pl> napisał w wiadomości
news:iaef9h$i02$4@news.onet.pl...
> Dnia 2010-10-29 14:12, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>> W dniu 2010-10-29 00:17, Aicha pisze:
>>> W dniu 2010-10-28 21:37, medea pisze:
>>>
>>>> proponuję przepis Nigelli na pierś z kurczaka. Filet (pojedynczy) z
>>>> kurczaka kroi się na około 5 części. Moczy się te kawałki w maślance
>>>> przez kilka godzin (to bardzo ważne, żeby długo moczyć! można rano
>>>> włożyć do miseczki i zalać maślanką, a w porze obiadowej wyjąć). Potem
>>>> te kawałki wyjmuje się z maślanki i obtacza się w pokruszonych słonych
>>>> krakersach (np. Krakusa, nie trzeba dodatkowo używać soli), układa się
>>>> je na ruszcie z piekarnika i piecze około 20-30 minut na termoobiegu w
>>>> 180st. Wychodzą takie fajne chrupiące kawałki.
>>>
>>> Ja ostatnio zrobiłam coś a la tempura - zamoczyłam pokrojone kawałki
>>> piersi w ubitym białku z solą i czosnkiem granulowanym. Kilka minut
>>> smażenia i gotowe.
>>
>> Hm, też brzmi ciekawie. Chociaż nie wiem, co to ta tempura.
>
> Różnych rzeczy obtoczone w cieście i krótko smażone w głębokim tłuszczu.
>
> Qra
> --
> Piszę na newsach od lat, mając na względzie poziom interlokutorów.
> Używam prostych zdań z jednym podmiotem i jednym orzeczeniem.
>
Eee, takie rzeczy to jem od wielkiego dzwonu.
Oszczędzam się.
Tzn...oszczędzam połcie.
W sumie to tempury jem... w barach sushi :]
MK
|