« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-01 16:02:14
Temat: StrogonowCześć wszystkim !!!!!!
Bardzo prosze jeżeli ktoś zna wspaniały przepis na strogonowa to będzie on
mile widziany . Pozdrowienia dla smakoszy !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-01 18:48:40
Temat: Re: Strogonow
Polędwica "Boeuf Stroganow".
50 dag polędwicy wołowej, 2 dag suszonych grzybów, 1 dag mąki, smalec, 2
cebule, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3/4 szklanki śmietany, sól, pieprz
i papryka mielona do smaku.
Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć i pokroić w paseczki. Z polędwicy
zdjąć błonę, pokroić na kawałki grubości 1 cm, następnie w paski długości 4
cm, oprószyć mąką, włożyć na silne rozgrzany tłuszcz, zrumienić. Drobno
pokrojoną cebulę usmażyć i dodać do mięsa razem z grzybami, koncentratem
pomidorowym i śmietaną. Dusić kilka minut i doprawić do smaku.
Podawać z ziemniakami, kluskami, sałatą zieloną, surówkami.
Równie dobre jest z wieprzowinki, a zamiast suszonych można dać świeże
grzybki (nawet pieczarki, chociaż smak nie ten sam). I BROŃ BOŻE NIE SMAŻYĆ
NA OLEJU!!!!!!
Smacznego Artur.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-01 21:28:58
Temat: Re: Strogonow
> Równie dobre jest z wieprzowinki, a zamiast suszonych można dać świeże
>grzybki (nawet pieczarki, chociaż smak nie ten sam). I BROŃ BOŻE NIE SMAŻYĆ
>NA OLEJU!!!!!!
> Smacznego Artur.
>
a co masz przeciw olejom???????
Trys, wajha zamachowa
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-01 22:04:37
Temat: Re: StrogonowKrysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w
<news:ho4kpuokmfaker8ef2gk9iqrdaju2ah4gb@4ax.com> napisal(a):
> a co masz przeciw olejom???????
Co ma przeciw olejowi w Stroganowie. I skad ten koncentrat pomidorowy?
Przepis wg. Neli Rubinstein:
http://groups.google.com/groups?hl=pl&lr=&ie=UTF-8&o
e=UTF-8&selm=aeq4o
4.14k.1%40Konrad.Brywczynski
--
Konrad J. Brywczyński
Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-01 22:43:39
Temat: Re: StrogonowKrysia Thompson wrote:
>>Równie dobre jest z wieprzowinki, a zamiast suszonych można dać świeże
>>grzybki (nawet pieczarki, chociaż smak nie ten sam). I BROŃ BOŻE NIE SMAŻYĆ
>>NA OLEJU!!!!!!
>> Smacznego Artur.
>>
>
> a co masz przeciw olejom???????
>
> Trys, wajha zamachowa
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
Madrze pisze. Strogonow z olejem nie ma nic wspolnego. Czyste maslo i
smietana.
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-02 06:34:57
Temat: Re: Strogonow
>>>Równie dobre jest z wieprzowinki, a zamiast suszonych można dać świeże
>>>grzybki (nawet pieczarki, chociaż smak nie ten sam). I BROŃ BOŻE NIE SMAŻYĆ
>>>NA OLEJU!!!!!!
>>> Smacznego Artur.
>>>
>>
>> a co masz przeciw olejom???????
>>
>> Trys, wajha zamachowa
>> K.T. - starannie opakowana
>>
>
>Madrze pisze. Strogonow z olejem nie ma nic wspolnego. Czyste maslo i
>smietana.
>
>V.
a wiedzialbys, w jedzeniu, ze on na oleju?
Trys, wajha zamachowa
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-02 07:18:18
Temat: Re: Strogonow
Użytkownik "halszczak" <h...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ancqlt$5m9$1@news.tpi.pl...
>
> Polędwica "Boeuf Stroganow".
> 50 dag polędwicy wołowej, 2 dag suszonych grzybów, 1 dag mąki, smalec, 2
> cebule, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3/4 szklanki śmietany, sól,
pieprz
> i papryka mielona do smaku.
ciach
Ja dodatkowo dodaje jeszcze pokrojona w paseczki papryke i ogorka
konserwowego
pozd.
efa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-02 12:31:31
Temat: Re: Strogonow
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:6r4lpu848ki73fpmteeknifehcvc81mqn9@4ax.com...
>
> >>>Równie dobre jest z wieprzowinki, a zamiast suszonych można dać świeże
> >>>grzybki (nawet pieczarki, chociaż smak nie ten sam). I BROŃ BOŻE NIE
SMAŻYĆ
> >>>NA OLEJU!!!!!!
> >>> Smacznego Artur.
> >>>
> >>
> >> a co masz przeciw olejom???????
> >>
> >> Trys, wajha zamachowa
> >> K.T. - starannie opakowana
> >>
> >
> >Madrze pisze. Strogonow z olejem nie ma nic wspolnego. Czyste maslo i
> >smietana.
> >
> >V.
>
>
> a wiedzialbys, w jedzeniu, ze on na oleju?
>
> Trys, wajha zamachowa
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----
a pewnie ze tak!!!
Artur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-02 12:32:26
Temat: Re: Strogonow
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:6r4lpu848ki73fpmteeknifehcvc81mqn9@4ax.com...
>
> >>>Równie dobre jest z wieprzowinki, a zamiast suszonych można dać świeże
> >>>grzybki (nawet pieczarki, chociaż smak nie ten sam). I BROŃ BOŻE NIE
SMAŻYĆ
> >>>NA OLEJU!!!!!!
> >>> Smacznego Artur.
> >>>
> >>
> >> a co masz przeciw olejom???????
> >>
> >> Trys, wajha zamachowa
> >> K.T. - starannie opakowana
> >>
> >
> >Madrze pisze. Strogonow z olejem nie ma nic wspolnego. Czyste maslo i
> >smietana.
> >
> >V.
>
>
> a wiedzialbys, w jedzeniu, ze on na oleju?
>
> Trys, wajha zamachowa
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----
pewnie ze tak!!!
Artur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-02 13:07:09
Temat: Re: StrogonowUzytkownik "Krysia Thompson"
> a wiedzialbys, w jedzeniu, ze on na oleju?
Ja z pewnoscia. Od lat nie jadamy w domu niczego
na oleju, i wierz mi ze po krotkiej przerwie wszystko
czego sie nie je zaczyna byc wyczuwalne nawet w bardzo
malych ilosciach (tak jest z innymi rzeczami np z cukrem albo
odrobina choc miesa).
--
Pozdrawiam
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |