« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-04 13:43:47
Temat: Re: StromboliOn Sat, 4 May 2002 08:17:40 -0700, "Yarek" <y...@s...ca>
wrote:
>Jest to rodzj pizzy w formie zawijanca.
>Czy moze ktos ma przepis ?
>Thx
> Jarek
>
a ja myslalam, ze to wulkan...
calzone to taka pierogowata pizza - placek, oblozony rzeczami,
zlozoy na pol i zaklejony. O to sie rozchodzi?
dla mnie tam Stromboli to i tak wulkan ;)
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-04 14:39:03
Temat: Re: StromboliPizza w formie zawijanca nazywa się CALZONE
Oto przepis:
Ciasto:
0,5 kg maki 650-tki
5 dag drozdży
0,25 litra ciepłego mleka
4 łyżki stołowe oleju lub oliwy
troszke wody
sól, pieprz - do samku
Farsz:
Duża cebula
łyżka masła
20 dag koncentratu pomidorowego
łyżka przyprawy do pizzy
mąka do posypania
puszka kukurydzy
puszka groszku
15 dag goudy
10 dag kabanosów
łyżka oliwy
sól, pieprz
Sposób wykonania :
Ze składników zagnieść ciasto (tak aż odchodzi od palców), pozostawić do
wyrośnięcia.
Ćwiartki cebuli dusić krótko na maśle. Dodać koncentrat pomidorowy i
przyprawę do pizzy. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wyrośnięte ciasto
rozwałkować na placek i wykroić krążki o średnicy 20 cm. Nałożyć na nie
koncentrat pomidorowy, pozostawiając brzegi. Kukurydzę i groszek odsączyć,
pokroić ser i kabanosy. Na połowie każdego krążka ułożyć trochę groszku,
kukurydzy, sera i kabanosów. Złożyć krążki, zlepić brzegi. Wierzchy
posmarować oliwą lub białkiem. Ułożyć na blasze wyłożoną folią aluminiową i
piec 30 minut w temperaturze 200oC.
Pozdrawiam
--
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zenek
e-mail: c...@p...pl, GG 1619751
"Quot capta, tot sententiae" - Ile głów tyle poglądów (Terentius)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-04 15:17:40
Temat: StromboliJest to rodzj pizzy w formie zawijanca.
Czy moze ktos ma przepis ?
Thx
Jarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-04 20:31:10
Temat: Re: StromboliDziekuje uprzejmie.
Jarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-05 01:42:50
Temat: Re: Stromboli
"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:kap7ducep9n8ncobhs16f72mjv66va344p@4ax.com...
> On Sat, 4 May 2002 08:17:40 -0700, "Yarek" <y...@s...ca>
> wrote:
>
> >Jest to rodzj pizzy w formie zawijanca.
> >Czy moze ktos ma przepis ?
> >Thx
> > Jarek
> >
> a ja myslalam, ze to wulkan...
>
> calzone to taka pierogowata pizza - placek, oblozony rzeczami,
> zlozoy na pol i zaklejony. O to sie rozchodzi?
> dla mnie tam Stromboli to i tak wulkan ;)
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----
A u nas to sie zwie PANZEROTTO
pozdrawiam,
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |