« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-13 19:52:50
Temat: Swięta Święta zbliżają się wielkimi krokami.Każdy ma swoje tradycyjne potrawy. Był
już świąteczny pudding, więc może znowu o krokietach ale trochę
innych.Podaję je do kapusty z grzybami.
30 dag świeżo ugotowanych gorących ziemniaków utłuc na miazgę, dodać 10 dag
zmielonych orzechów włoskich, jajo, czubatą łyżkę tartej bułki oraz łyżkę
posiekanej natki pietruszki. Posolić do smaku i wyrobić na jednolitą masę.
Formować małe krokiety.panierować i usmażyć na maśle na złoty kolor.
Gorącymi krokietami obłożyć kapustę i smacznego.
Och jak ja lubię święta.
Pozdrawiam rozmarzony Ramzes.:-)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-14 09:37:08
Temat: Re: Swięta
Użytkownik Ramzes <w...@w...krakow.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9srtqh$lct$...@g...uci.agh.edu.pl...
> Święta zbliżają się wielkimi krokami.Każdy ma swoje tradycyjne potrawy.
Był
> już świąteczny pudding, więc może znowu o krokietach ale trochę
> innych.Podaję je do kapusty z grzybami.
>
> 30 dag świeżo ugotowanych gorących ziemniaków utłuc na miazgę, dodać 10
dag
> zmielonych orzechów włoskich, jajo, czubatą łyżkę tartej bułki oraz łyżkę
> posiekanej natki pietruszki. Posolić do smaku i wyrobić na jednolitą masę.
> Formować małe krokiety.panierować i usmażyć na maśle na złoty kolor.
> Gorącymi krokietami obłożyć kapustę i smacznego.
> Och jak ja lubię święta.
> Pozdrawiam rozmarzony Ramzes.:-)))
>
>
Fajny ten przepis, a można je w głębokim oleju usmażyć?
Z czym jeszcze dobre, bo mam na toto chętkę?
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-14 20:12:51
Temat: Odp: Swięta
Użytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9ste30$c67$...@n...tpi.pl...
>
> >
> Fajny ten przepis, a można je w głębokim oleju usmażyć?
> Z czym jeszcze dobre, bo mam na toto chętkę?
>
> Wkn
Myślę,że można usmażyć na oleju. Ja je robię tylko raz do roku, utarło się u
nas, że to potrawa wigilijna. Myślę,że pasowałyby do jakiegoś mięska, a do
tego surówka z selera z orzechami,
Pozdrawiam Ramzes.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-14 21:17:02
Temat: Re: Swięta
Użytkownik Ramzes <w...@w...krakow.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9sujc6$9f8$...@g...uci.agh.edu.pl...
>
> Myślę,że można usmażyć na oleju. Ja je robię tylko raz do roku, utarło się
u
> nas, że to potrawa wigilijna. Myślę,że pasowałyby do jakiegoś mięska, a do
> tego surówka z selera z orzechami,
> Pozdrawiam Ramzes.
>
>
A wiesz co? Dziś kupiłam gazetę z przepisami i był tam przepis bardzo
podobny do Twojego, własnie na oleju. Wyglądały smakowicie :-)
No, w każdym razie na pocieszenie zrobiłam donaty na kolację. Były pyyycha.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-17 21:07:38
Temat: Re: SwiętaKochany Ramzesie
Pozwoliłem sobie dodać Twój przepis do bazy przepisów na wigilia.pl.
Przepraszam, że bez uprzedzenia. Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz. To dla
dobra wspolnego.
Elf Mariusz
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9ste30$c67$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Ramzes <w...@w...krakow.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9srtqh$lct$...@g...uci.agh.edu.pl...
> > Święta zbliżają się wielkimi krokami.Każdy ma swoje tradycyjne potrawy.
> Był
> > już świąteczny pudding, więc może znowu o krokietach ale trochę
> > innych.Podaję je do kapusty z grzybami.
> >
> > 30 dag świeżo ugotowanych gorących ziemniaków utłuc na miazgę, dodać 10
> dag
> > zmielonych orzechów włoskich, jajo, czubatą łyżkę tartej bułki oraz
łyżkę
> > posiekanej natki pietruszki. Posolić do smaku i wyrobić na jednolitą
masę.
> > Formować małe krokiety.panierować i usmażyć na maśle na złoty kolor.
> > Gorącymi krokietami obłożyć kapustę i smacznego.
> > Och jak ja lubię święta.
> > Pozdrawiam rozmarzony Ramzes.:-)))
> >
> >
> Fajny ten przepis, a można je w głębokim oleju usmażyć?
> Z czym jeszcze dobre, bo mam na toto chętkę?
>
> Wkn
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |