Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Swięta

Grupy

Szukaj w grupach

 

Swięta

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-13 19:52:50

Temat: Swięta
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora

Święta zbliżają się wielkimi krokami.Każdy ma swoje tradycyjne potrawy. Był
już świąteczny pudding, więc może znowu o krokietach ale trochę
innych.Podaję je do kapusty z grzybami.

30 dag świeżo ugotowanych gorących ziemniaków utłuc na miazgę, dodać 10 dag
zmielonych orzechów włoskich, jajo, czubatą łyżkę tartej bułki oraz łyżkę
posiekanej natki pietruszki. Posolić do smaku i wyrobić na jednolitą masę.
Formować małe krokiety.panierować i usmażyć na maśle na złoty kolor.
Gorącymi krokietami obłożyć kapustę i smacznego.
Och jak ja lubię święta.
Pozdrawiam rozmarzony Ramzes.:-)))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-14 09:37:08

Temat: Re: Swięta
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Ramzes <w...@w...krakow.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9srtqh$lct$...@g...uci.agh.edu.pl...
> Święta zbliżają się wielkimi krokami.Każdy ma swoje tradycyjne potrawy.
Był
> już świąteczny pudding, więc może znowu o krokietach ale trochę
> innych.Podaję je do kapusty z grzybami.
>
> 30 dag świeżo ugotowanych gorących ziemniaków utłuc na miazgę, dodać 10
dag
> zmielonych orzechów włoskich, jajo, czubatą łyżkę tartej bułki oraz łyżkę
> posiekanej natki pietruszki. Posolić do smaku i wyrobić na jednolitą masę.
> Formować małe krokiety.panierować i usmażyć na maśle na złoty kolor.
> Gorącymi krokietami obłożyć kapustę i smacznego.
> Och jak ja lubię święta.
> Pozdrawiam rozmarzony Ramzes.:-)))
>
>
Fajny ten przepis, a można je w głębokim oleju usmażyć?
Z czym jeszcze dobre, bo mam na toto chętkę?

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-14 20:12:51

Temat: Odp: Swięta
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9ste30$c67$...@n...tpi.pl...
>
> >
> Fajny ten przepis, a można je w głębokim oleju usmażyć?
> Z czym jeszcze dobre, bo mam na toto chętkę?
>
> Wkn

Myślę,że można usmażyć na oleju. Ja je robię tylko raz do roku, utarło się u
nas, że to potrawa wigilijna. Myślę,że pasowałyby do jakiegoś mięska, a do
tego surówka z selera z orzechami,
Pozdrawiam Ramzes.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-14 21:17:02

Temat: Re: Swięta
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Ramzes <w...@w...krakow.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9sujc6$9f8$...@g...uci.agh.edu.pl...
>
> Myślę,że można usmażyć na oleju. Ja je robię tylko raz do roku, utarło się
u
> nas, że to potrawa wigilijna. Myślę,że pasowałyby do jakiegoś mięska, a do
> tego surówka z selera z orzechami,
> Pozdrawiam Ramzes.
>
>
A wiesz co? Dziś kupiłam gazetę z przepisami i był tam przepis bardzo
podobny do Twojego, własnie na oleju. Wyglądały smakowicie :-)
No, w każdym razie na pocieszenie zrobiłam donaty na kolację. Były pyyycha.

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-17 21:07:38

Temat: Re: Swięta
Od: "wigilia.pl" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kochany Ramzesie
Pozwoliłem sobie dodać Twój przepis do bazy przepisów na wigilia.pl.
Przepraszam, że bez uprzedzenia. Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz. To dla
dobra wspolnego.
Elf Mariusz

Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9ste30$c67$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Ramzes <w...@w...krakow.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9srtqh$lct$...@g...uci.agh.edu.pl...
> > Święta zbliżają się wielkimi krokami.Każdy ma swoje tradycyjne potrawy.
> Był
> > już świąteczny pudding, więc może znowu o krokietach ale trochę
> > innych.Podaję je do kapusty z grzybami.
> >
> > 30 dag świeżo ugotowanych gorących ziemniaków utłuc na miazgę, dodać 10
> dag
> > zmielonych orzechów włoskich, jajo, czubatą łyżkę tartej bułki oraz
łyżkę
> > posiekanej natki pietruszki. Posolić do smaku i wyrobić na jednolitą
masę.
> > Formować małe krokiety.panierować i usmażyć na maśle na złoty kolor.
> > Gorącymi krokietami obłożyć kapustę i smacznego.
> > Och jak ja lubię święta.
> > Pozdrawiam rozmarzony Ramzes.:-)))
> >
> >
> Fajny ten przepis, a można je w głębokim oleju usmażyć?
> Z czym jeszcze dobre, bo mam na toto chętkę?
>
> Wkn
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Czym zastąpić sodę oczyszczoną?
grzaniec Violi
Worchester Sauce w Krakowie pilnie poszukiwany
jeszcze raz dla Magdy Bassett OT
juz po founde ;-)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »