« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-16 13:18:06
Temat: Twarde ciasto?Witajcie!
Ostatnio zrobilam pizze, niestety ciasto wyszlo dziwnie twarde
tzn brzegi, a spod bardzo zbity i ostatnai warstwa spodu
jak kamien
Co moglam zrobic nie tak?
Dwa razy wyrabialam ciasto (moze w zly sposob) dwa razy pieknie
roslo.
Ciasto zrobilam z 400 gr maki pol szklanki wody 5 dkg drozdzy
i 1 lyzki oleju.
Juz drugi raz zaliczylam taka porazke :((( i nie wiem jak zrobic
miekki spod do pizzy
Pomozcie
Flowera )
Wiem, ze kiedys byl juz podobny watek ale za chiny
nie moge go znalezc :((((((
pozdrawiam
____________________________________________________
______________ ICQ#:
39287498 Current ICQ status: + More ways to contact me i See more about me:
____________________________________________________
______________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-16 13:30:03
Temat: Re: Twarde ciasto?Użytkownik "Flowera" <b...@p...com> napisał w wiadomości
news:a9h87m$c7f$1@news.tpi.pl...
> Witajcie!
> Ostatnio zrobilam pizze, niestety ciasto wyszlo dziwnie twarde
> tzn brzegi, a spod bardzo zbity i ostatnai warstwa spodu
> jak kamien
> Co moglam zrobic nie tak?
> Dwa razy wyrabialam ciasto (moze w zly sposob) dwa razy pieknie
> roslo.
> Ciasto zrobilam z 400 gr maki pol szklanki wody 5 dkg drozdzy
> i 1 lyzki oleju.
>
> Juz drugi raz zaliczylam taka porazke :((( i nie wiem jak zrobic
> miekki spod do pizzy
> Pomozcie
> Flowera )
> Wiem, ze kiedys byl juz podobny watek ale za chiny
> nie moge go znalezc :((((((
> pozdrawiam
>
O rany ......
Wszystkie drogi prowadza do pizzy.
AniaK
PS. W outlooku jest taka opcja "ZNAJDZ". Pomaga w dotarciu do pizzy...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-16 13:56:12
Temat: Re: Twarde ciasto?
Użytkownik Ana <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a9h8vf$2pnm$...@n...ipartners.pl...
> Użytkownik "Flowera" <b...@p...com> napisał w wiadomości
> news:a9h87m$c7f$1@news.tpi.pl...
> > Witajcie!
> > Ostatnio zrobilam pizze, niestety ciasto wyszlo dziwnie twarde
> > tzn brzegi, a spod bardzo zbity i ostatnai warstwa spodu
> > jak kamien
> > Co moglam zrobic nie tak?
> > Dwa razy wyrabialam ciasto (moze w zly sposob) dwa razy pieknie
> > roslo.
> > Ciasto zrobilam z 400 gr maki pol szklanki wody 5 dkg drozdzy
> > i 1 lyzki oleju.
> >
> > Juz drugi raz zaliczylam taka porazke :((( i nie wiem jak zrobic
> > miekki spod do pizzy
> > Pomozcie
> > Flowera )
> > Wiem, ze kiedys byl juz podobny watek ale za chiny
> > nie moge go znalezc :((((((
> > pozdrawiam
> >
>
> O rany ......
> Wszystkie drogi prowadza do pizzy.
> AniaK
> PS. W outlooku jest taka opcja "ZNAJDZ". Pomaga w dotarciu do pizzy...
>
>
Wlasniei w ten sposob probowalam szukac ale niesety
nie znalazlam postu o twardym ciescie bo nie wiem jaki mialo tytul
ale na pewno nie pizza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-16 14:03:01
Temat: Re: Twarde ciasto?
Użytkownik "Flowera" <b...@p...com> napisał w wiadomości
news:a9haf6$8ie$1@news.tpi.pl...
> Wlasniei w ten sposob probowalam szukac ale niesety
> nie znalazlam postu o twardym ciescie bo nie wiem jaki mialo tytul
> ale na pewno nie pizza
>
>
No to tutaj:
http://groups.google.com.pl/groups?hl=pl&q=pizza+piz
zy&btnG=Szukaj+z+Google&
meta=group%3Dpl.rec.kuchnia
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-16 14:09:30
Temat: Re: Twarde ciasto?
Użytkownik "Flowera" <b...@p...com> napisał w wiadomości
news:a9h87m$c7f$1@news.tpi.pl...
> Witajcie!
> Ostatnio zrobilam pizze, niestety ciasto wyszlo dziwnie twarde
> tzn brzegi, a spod bardzo zbity i ostatnai warstwa spodu
> jak kamien
> Co moglam zrobic nie tak?
> Dwa razy wyrabialam ciasto (moze w zly sposob) dwa razy pieknie
> roslo.
> Ciasto zrobilam z 400 gr maki pol szklanki wody 5 dkg drozdzy
> i 1 lyzki oleju.
>
> Juz drugi raz zaliczylam taka porazke :((( i nie wiem jak zrobic
> miekki spod do pizzy
> Pomozcie
Nie wiem gdziez ten watek, ale jesli chodzi o twoje ciasto, na moje oko to
za malo w tym wody, oleju i brak odrobiny cukru. Ciasto nie moze byc twarde
!, moje jest tak luzne, ze prawie z rak ucieka i jesli ma byc wyzsze to musi
podrosnac zanim poloze na nie sos. Jesli zas zalezy mi na plaskim spodzie,
do razu smaruje sosem klade na to rozne cuda i juz nie rosnie, wstawiam i
pieke w wysokiej temperaturze.
Nie podam proporcji, bo robie na oko. Ale w www.google.com znajdziesz
dziesiatki przepisow.
Pozdr.
Adiola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |