Data: 2003-09-18 19:15:14
Temat: Re: Tycie - wszystkiemu winna jest glukoza!
Od: "jurek" <g...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Hafsa" <h...@a...w.sygnaturce> a écrit dans le message news:
bkafam$2qu$...@i...gazeta.pl...
> Użytkownik jurek napisał:
>
> > no i znowu blad! zapasteryzuj czysty przecier z owocow i przecier z
> > dodatkiem z cukru , bardzo szybko zobaczysz roznice
>
> Mozesz mi zdradzic , jaka?
cukier jest konserwatorem, a pasteryzowanie samych owocow (bez cukru lub
innych "konserwatorow) nie niszczy wszystkiego "dranstwa" ktore siedzi w
owocach czy jarzynach, i "czyste " konserwy nalezy kontrolowac dosc czesto,
bo szkody moga byc wysokie.
>bo mam troszke zapasteryzowanych owocow bez
> cukru, teraz bede sie bala,ze sie otruje ;-),
jak puszka zacznie puchnac, a solik otworzy sie za latwo to juz sygnal ze
jest nie dobrze.
>oswiec mnie,prosze, bez
> doswiadczen.
oswiecac nikogo nie zamierzam, nie moja to rola. A co do doswiadczen to co
masz na mysli?
Jurek
|