Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!gromojar.itpp.pl!not-for-mail
From: Malgorzata Lewicka <s...@h...pl>
Newsgroups: pl.rec.uroda
Subject: Re: Usuwanie pieprzy
Date: Fri, 17 Oct 2003 06:27:36 +0000 (UTC)
Organization: Wsciekle Baby z Bazookami
Lines: 33
Message-ID: <s...@a...itpp.pl>
References: <bmmvli$dpe$1@srv.cyf-kr.edu.pl>
Reply-To: s...@h...pl
NNTP-Posting-Host: aravis.itpp.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: gromojar.itpp.pl 1066372056 9341 193.41.112.5 (17 Oct 2003 06:27:36 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 17 Oct 2003 06:27:36 +0000 (UTC)
X-PGP-GPG: finger s...@h...pl
User-Agent: slrn/0.9.8.0 (Linux)
X-MSPANC: zawsze
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.uroda:59597
Ukryj nagłówki
Tako rzecze slrn:
> Mam na calym ciele bardzo duzo pieprzykow. Denerwuja mnie te na szyi i
> na buzce. Sa sredniej wielkosci, do tego odstajace. Sa tez tzw. "Myszki"
> z ktorych wyrastaja wloski, ponoc sa w moim przypadku sexy ale
> nieuwaznie przecialem jedna i sie troche boje.
Ja bym przede wszystkim poszła do dermatologa, niech ci poogląda co
większe znamiona przez taki specjalny przyrządzik i orzeknie, czy coś
trzeba wyciąć.
> Slyszalem ze mozna to
> usunac cieklym azotem (boje sie wszelkich nozy :>).
Można, acz nie wiem, do jakiej wielkości i rodzaju znamion. Mój
ojciec miał wymrażane takie malutkie coś, co mu rosło na górnej powiece -
nawiasem mówiąc rodzinne, bo sama też to mam - ale to miało średnicę
milimetra i było naprawdę nieduże. Z większymi znamionami, a wszystkimi
barwnikowymi, ja bym jednak poszła pod nóż, w znieczuleniu miejscowym
i tak nie poczujesz.
> P.S. Moze temat nie do konca zgodny z tematyka grupy ale chyba bardziej
> jest to zabieg kostetyczny...
Niekoniecznie, patrz inne posty w wątku (każdym znamieniem
kwalifikującym się do usunięcia powinien się IMO najpierw zająć
dermatolog).
Saddie
--
|\ /|
,~~~>>";"<<
(____/ ) \
Małgorzata Lewicka ML12749-RIPE
|