Data: 2004-03-17 08:28:42
Temat: Re: W I O S N A !!!!!!!!!!!!!
Od: s...@s...pl (Tadeusz Smal)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Ewa Szczęoniak" <e...@b...uni.wroc.pl>
>
> > ale koniecznie sprobuj z rusztu
> > takie gora 15-17 cm dlugosci
> > pociete w podluzne plastry (okolo 1 cm grubosci)
> > tak opiec na ruszcie
> > aby skorka z obu stron byla sucha
> > a caly srodek "plywal"
> >:)
> > wtedy polac to tylko oliwka z oliwek
> > lekko osolic i jakis listeczek czabru do smaku
> > jestem pewien
> > ze kazdy bedzie prosil o wiecej poziostawiajac na talerzach mieso
>
> Hmm.. ja kroje w poprzek, kropie oliwa, posypuje przyprawami i odstawiam
> na pol godziny. A potem na ruszt. Mniam...
:)
ja krople oliwki dawalem po zrusztowaniu
w talarkach jest wiecej podpieczonej/spalonej skorki
ktora sie wyrzuca a mniej srodka
ktory jest ta pychotka
:)
> A probowales kukurydzy z grilla? Poezja :-)
:)
robilismy
za miedza mam kilka hektarow kukurydzy
ale chyba niezbyt nam smakowalo
bo robilsmy tylko raz
i wcale nie pamietam jej smaku
:)
swietne tez byly pomidory
na pol w poprzek i piec do momentu az tez zaczna plywac
:)
wtedy kropelka oliwy
(Szwagier przywozi zawsze z soba butle oliwy z wlasnych oliwek
w porownaniu do ktorej te sklepowe sa bez smaku i zapachu )
listeczek czabru i ziarnko soli do smaku
:)))))
> Pozdrowienia - Ewa Sz. ze slinotokiem
:)
i trzeba czekac conajmniej do polowy lipca
aby zaspokoic te apetyty
:((((((
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
|