Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wątroba

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wątroba

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-28 07:59:15

Temat: Wątroba
Od: "Lenka" <m...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie!
Ktoś ma pomysł na przyrządzenie wątroby inaczej niż nieśmiertelne podsmażenie
z cebulką?
Lenka
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-28 09:45:22

Temat: Re: Wątroba
Od: "Nisia*" <s...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lenka" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:04072809591537@polnews...
> Witajcie!
> Ktoś ma pomysł na przyrządzenie wątroby inaczej niż nieśmiertelne
podsmażenie
> z cebulką?
> Lenka

A próbowałaś z jabłkami??? Genialne :)
Wątróbkę umyć, wykroić nieładne części, posypać solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na patelni na niezbyt dużym ogniu.
Dodać obtocząną w mące wątróbkę i smażyć razem. Powkładać też na patelnię
ósemki jabłek i dusić wszystko razem. Jak tylko jabłka zrobią się miękkie,
wyjąć je. Uważać, żeby się z nich nie zrobiła ciapa podczas smażenia.Kiedy
cebula będzie złota, a wątróbka ładnie usmażona (nie powinna być krwista w
przekroju), przełożyć wszystko na półmisek.
Podawać z ziemniakami albo z pieczywem.

Nisia :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-28 09:50:51

Temat: Re: Wątroba
Od: "Nisia*" <s...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lenka" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:04072809591537@polnews...
> Witajcie!
> Ktoś ma pomysł na przyrządzenie wątroby inaczej niż nieśmiertelne
podsmażenie
> z cebulką?
> Lenka

tak poza tym....

http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis469.html
http://www.kamis.pl/x.pro/ModRecipes/ShowRecipe/462/

smacznego


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-28 09:58:37

Temat: Re: Wątroba
Od: "Anet" <a...@t...net> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lenka" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:04072809591537@polnews...
> Witajcie!
> Ktoś ma pomysł na przyrządzenie wątroby inaczej niż nieśmiertelne
podsmażenie
> z cebulką?
> Lenka
> --
Może jak schabowego w bułce tartej.

Anet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-28 10:15:09

Temat: Re: Wątroba
Od: "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> A próbowałaś z jabłkami??? Genialne :)
> Wątróbkę umyć, wykroić nieładne części, posypać solą i pieprzem.


a mnie uczono ze watrobe soli sie przed podaniem, a nie w czasie smazenia?!
(podobno twardnieje)


pozdrawiam WM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-28 12:23:34

Temat: Re: Wątroba
Od: "Officeman" <officeman@[no***spam]wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lenka" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:04072809591537@polnews...
> Witajcie!
> Ktoś ma pomysł na przyrządzenie wątroby inaczej niż nieśmiertelne
podsmażenie
> z cebulką?
> Lenka

ja znalazlam 3 linki do strony na ktora najczesciej zagladam
http://www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=150
http://www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=207 - ten przepis jest juz przezemnie
sprawdzony, a jaki dobry ... mniam
http://www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=689

z pozdrowieniami
Krystyna P. - Faraonka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-28 18:52:00

Temat: Re: Wątroba
Od: "KJagielski" <c...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

A może tu: http://www.apetycik.pl/teksty.php?tekst=290&kat=4
Sam ciekawym, jak to smakuje,bo czyta się fajnie.

Użytkownik "Lenka" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:04072809591537@polnews...
> Witajcie!
> Ktoś ma pomysł na przyrządzenie wątroby inaczej niż nieśmiertelne
podsmażenie
> z cebulką?
> Lenka
> --
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-29 12:39:49

Temat: Re: Wątroba
Od: "Bakino" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Ktoś ma pomysł na przyrządzenie wątroby inaczej niż nieśmiertelne
podsmażenie
> z cebulką?

Zrób tak jak zawsze robisz tylko dodaj namoczone wcześniej rodzynki i dopraw
cynamonem. Podawaj z bułeczką. Często tak jadam, pycha.

--
Pozdrawiam smacznie
Bakino

b...@w...pl
GG: 2389134


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

gęś
stos pomidorow
Pierogi ruskie zagranica
Wino malinowe - przepis
buraczki do słoików

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »