Data: 2005-07-28 14:48:49
Temat: Re: Wino...
Od: "mich" <m...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Na butlę 15 litrów daj 4 kg cukru rozpuszczonego w wodzie.Owoców
> ok 1/4 do 1/3 pojemności butli.Zalej wodą z cukrem, gazrurka z korkiem
> i czekaj.Po zakończeniu burzliwej fermentacji wywal owoce, wino do butli
> i czekaj nie za długo , abu nie przeszło szkłem.
"aby nie przeszło szkłem" - dobre! do humoru zeszytów
Wcześniej nastaw drożdze
> i wlej do butli.Taka sama proporcja na większą butlę.
> Robię z całych owoców, bo w skórce więcej barwnika i innych substancji.
> Pozdrawiam.Mirzan
> >
> >
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|