Data: 2007-11-26 21:03:36
Temat: Re: Wino owocowe
Od: Anka <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 26-11-2007 o 21:31:27 mirzan <l...@o...pl> napisał(a):
> Nie musi się zmarnować.Pigwę przechowywałem przez rok, w posaci
> zmielonej
> i zasypanej cukrem.
O, dzięki za podpowiedź :-) Taki cukier pigwowy to własciwie można też
sypać do herbaty i innych takich, a zachodu z tym niewiele, a może jednak
przymierzę się do zrobienia z niej nalewki? Na razie leży w lodówce.
> Mogłem dać żonie na szarlotkę, bo nalewka taka ładna,że szkoda pić.
Nalewka z pigwy to faktycznie cudo - raz piłam taką domową i zamarzyłam,
że kiedyś sobie naprodukuję. A o tym, żeby pigwę dawać do szarlotki - to
nie słyszałam?
Pozdrawiam,
Anka
|