Data: 2004-01-14 14:37:53
Temat: Re: Wino z malin
Od: "Irek" <i...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Bogusław Radzimierski" <r...@o...pl> schrieb im
Newsbeitrag
news:AEELLCFPEPACHFAEFIBEEEGAFCAA.radzimierski@ogrod
-botaniczny.pl...
> Masz na myśli wino z malin mszalne???
> Receptura jest prosta, wino malinowe mszalne przetrzymuje się w
glinianych
> dzbanach dostępnych w sklepach OBI.
> Dwa razy dziennie należy je podgrzać i wzmocnić dawką miodu. Przy
> podgrzewaniu jest oczywiste że wino traci czwarta część objętości i
> staje się gęstym winnym-malinowym-mszalnym winem.
> Tak można przechowywać latami. (od 150- 300 lat)
> Przy spozywaniu należy pamiętać o dodaniu czwartej części objętości.
> Można też aromatyzować wino-malinowe- mszalne przez dodanie piątej
części
> objętości wykorzystując spirytus marki 'Royal'
> :-) Bogusław
>
Ja Was centralakow chyba zaczne szanowac. Taka fantazja! Oj, musiala sie
jakas prababcia w zabuzaku zaduzyc.
Irek
|