Data: 2007-04-12 16:43:31
Temat: Re: Winogrona do jedzenia
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Janusz Czapski wrote:
> Konieczna gliniasto-lessowa gleba? Aaa, to coś nowego.
> Gdybyś zobaczył zdjęcia z upraw w Grecji lub Hiszpanii to pewnie bys się
> zdziwił na jakich glebach winorośl świetnie sobie daje radę. :-)
> Zresztą na zbyt uboga glebę jest prosta metoda: dołek pod sadzonkę
> zaprawiony obornikiem lub kompostem.
> Pozdrawiam ;-)
> Janusz
>
>
I tak tez planuje - wzbogacic ziemie w dolku, i potem na wierzchu, i
podlewac "herbata", zeby wprowadzic nowe mikroorganizmy. Z tego, co sie
naczytalam, winogrona maja dlugie korzenie, i uboga ziemia im nic to!
Prawda? czy nie?
MB
|