« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-20 13:56:17
Temat: Wok a plyta ceramicznaPotrzebuje zakupic wok z plaskim dnem kompatybilny z plyta ceramiczna.
Moglibyscie polecic jakies sprawdzone zrodlo w Warszawie (lub wysylkowo)?
Jak dotad mialam 2 tanie woki supermarketowe (spalilam) i zeliwny Bergnera
(odlazi powloka nieprzywieralna, podejrzewam, ze palniki kuchenki
nagrzewaja sie za szybko). Preferowany rozmiar to 30-32 cm w srednicy. W
ostatecznosci znalazlam sklepy wysylkowe w Stanach, ale koszt transportu z
zza wielkiej wody jest porazajacy (~25USD).
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-20 13:59:22
Temat: Re: Wok a plyta ceramicznaMagdalena Fabrykowska-Młotek <m...@s...waw.pl> napisał(a):
> Potrzebuje zakupic wok z plaskim dnem kompatybilny z plyta ceramiczna.
> Moglibyscie polecic jakies sprawdzone zrodlo w Warszawie (lub wysylkowo)?
>
Rada: Jesli masz plyte ceramiczna to kup dobry tzn. drogi :-( wok
elektryczny. To generalna rada dla posiadaczy kuchenek elektrycznych badz
na gaz z butli.
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><There are lies, damned lies and statistics><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-20 16:29:10
Temat: Re: Wok a plyta ceramiczna
> Magdalena Fabrykowska-Młotek <m...@s...waw.pl> napisał(a):
>
>> Potrzebuje zakupic wok z plaskim dnem kompatybilny z plyta ceramiczna.
>> Moglibyscie polecic jakies sprawdzone zrodlo w Warszawie (lub wysylkowo)?
>>
>
> Rada: Jesli masz plyte ceramiczna to kup dobry tzn. drogi :-( wok
> elektryczny. To generalna rada dla posiadaczy kuchenek elektrycznych badz
> na gaz z butli.
>
> --
>><eM eL><Washington, D.C.><
>><There are lies, damned lies and statistics><
madrze prawi. ogolnie i tak kicha, nie sposob szybko regulowac temperatury.
mozesz uzyc kilku palnikow o roznym rozgrzaniu.
--
Vefour.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-20 18:19:41
Temat: Re: Wok a plyta ceramicznaOn Mon, 20 Sep 2004 18:29:10 +0200, Vefour wrote:
>
>> Magdalena Fabrykowska-Młotek <m...@s...waw.pl> napisał(a):
>>
>>> Potrzebuje zakupic wok z plaskim dnem kompatybilny z plyta ceramiczna.
>>> Moglibyscie polecic jakies sprawdzone zrodlo w Warszawie (lub
>>> wysylkowo)?
>>>
>>>
>> Rada: Jesli masz plyte ceramiczna to kup dobry tzn. drogi :-( wok
>> elektryczny. To generalna rada dla posiadaczy kuchenek elektrycznych
>> badz na gaz z butli.
>>
>> --
>>><eM eL><Washington, D.C.><
>>><There are lies, damned lies and statistics><
>
> madrze prawi. ogolnie i tak kicha, nie sposob szybko regulowac
> temperatury. mozesz uzyc kilku palnikow o roznym rozgrzaniu.
Tak właśnie robię. Mam 2 palniki szybko zmieniające temperaturę i dwa
powoli rozgrzewające się (długo trzymają temperaturę). Nieufam jednak
wynalazkom typu elektryczny wok (mam elektrycznego grilla i nie jestem
zadowolona z trwałości powłoki)
--
Magdalena Fabrykowska Młotek
Obecnie czytane: "The Regiment", "Omega", "Absolution Gap", "Zobaczyć Lankhmar i
umrzeć"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-20 21:24:24
Temat: Re: Wok a plyta ceramicznaMagdalena Fabrykowska-Młotek <m...@k...foobar.pl> napisał(a):
> Nieufam jednak
> wynalazkom typu elektryczny wok (mam elektrycznego grilla i nie jestem
> zadowolona z trwałości powłoki)
*Dobry* elektryczny wok. Sa takie z grubej stalowej blachy, bez powlok typu
Teflon, etc. Musi byz solidny, z dobra grzalka o duzej mocy i duzym
termostatem. Uzywam taki jakiej chinskiej firmy (pisza na nim "Swan - Made
in China") od dosyc dawano i jestem b. zadowolony. Ale byl 3 razy drozszy
niz elektryczne "woki" popularnych producentow garnkow i bajerow
elektrycznych i jest pare razy od nich ciezszy. (Mieszkam na farmie i mamy
tylko elektrycznosc i gaz z butli, stoad koniecznosc elektrycznego woka.)
><eM eL><Washington, D.C.><
>< (this space intentionally left blank) ><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |