« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-08-28 11:27:36
Temat: Re: Wok z telewizora"Grzegorz Drabik" <g...@e...com> zapisuje: >
> > Ostatnio widuję w telewizji reklamę woka firmowanego przez chińczyka Ken
> > Hom. Wok jest stalowy teflonowany nadający się do płyt ceramicznych,
> > kosztuje coś koło 200 zł.
> > Czy ktoś może już to używa?
> > Pozdrowienia
> > Jan
Jakiś czas temu kupiłem żeliwny Wok w Macro za trochę ponad 100 zł.
Używam go sporo i jestem bardzo zadowolony.
Witek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-09-01 13:05:36
Temat: Odp: Wok z telewizora
Użytkownik "Witek J" <j...@b...uni.lodz.pl> napisał w wiadomości
news:8odib8$cdr$1@kujawiak.man.lodz.pl...
> "Grzegorz Drabik" <g...@e...com> zapisuje: >
> > > Ostatnio widuję w telewizji reklamę woka firmowanego przez chińczyka
Ken
> > > Hom. Wok jest stalowy teflonowany nadający się do płyt ceramicznych,
> > > kosztuje coś koło 200 zł.
> > > Czy ktoś może już to używa?
> > > Pozdrowienia
> > > Jan
> Jakiś czas temu kupiłem żeliwny Wok w Macro za trochę ponad 100 zł.
> Używam go sporo i jestem bardzo zadowolony.
> Witek
99 ZŁ W Texaco strasznie ciężki znaczy dobry.
Pozdrawiam Stefania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-03 15:07:32
Temat: Re: Wok z telewizora>> Jaki czas temu kupiłem żeliwny Wok w Macro za trochę ponad 100 zł.
>> Używam go sporo i jestem bardzo zadowolony.
>> Witek
>
>
>99 ZŁ W Texaco strasznie ciężki znaczy dobry.
>
> Pozdrawiam Stefania
>
Prawdziwe chinskie woki nie sa z zeliwa ale ze stali.
Musialy byc stosunkowo lekkie aby sie szybko rozgrzewaly i latwo
bylo podrzucac - mieszac smazona potrawe.
(braki paliwa byly tym co wplynelo na charakterystyke kuchni chinskiej;
produkty rozdrobnione na male kawaleczki aby sie szyko gotowaly i
stalowa (najlepiej wyklepana i dobrze wypalona) patelnia)
Ale wcale nie znaczy ze nie mozna uzywac zeliwnych - jesli komus taki
odpowiada i dobrze mu sie na nim gotuje to, to jest najwazniejsze.
Tylko wydaje mi sie ze te zeliwne sa duzo drosze, a czy lepsze to
nie potrafie powiedziec bo sama nigdy nie uzywalam. zeliwnego.
W chinskich sklepach widzilam tylko stalowe (z okraglym dnem do
otwartego paleniska i z plaskim na domowe kuchenki) i najczesciej
z jedna dluga raczka taka jak przy zwyklych patelniach, czasami sa
tez takie z dwoma uszami jak przy rondlach te sluza raczej do gotowania
plynych potraw a nie do smazenia.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-04 08:49:37
Temat: Re: Wok z telewizoraemc wrote:
> Prawdziwe chinskie woki nie sa z zeliwa ale ze stali.
> Musialy byc stosunkowo lekkie aby sie szybko rozgrzewaly i latwo
> bylo podrzucac - mieszac smazona potrawe.
Wczoraj widzialem w IKEI taki stalowy, jakies 40 cm srednicy ze
splaszczonym dnem fi ok. 13 cm - taka micha z jedna raczka drewniana jak
w patelni a z drugiej strony z uchem. Bardzo ciezkie nie bylo, ale tez
nie leciutenkie. Cena jakos niecale 50 PLN (jesli mnie pamiec nie myli).
Moze sie zdecyduje i kupie?
Pozdrawiam serdecznie :-)
Krzysiek Koterba
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |