« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-03-08 16:11:22
Temat: Z Ikselką w temacie :-)Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze ciepłą
roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas krojenia
na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną galaretkę do
chleba.
--
"Święto Kobiet jest jak Czerwona Księga, gdzie ONZ wpisuje ginące gatunki,
którym należy stworzyć warunki, aby miały możliwość realizacji...
Tylko kobietom dyskryminowanym i uciśnionym jest ono nadal potrzebne -
przynajmniej ten raz w roku poczuć się naprawdę kobietą."
TŻ mój najmilszy :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-03-08 17:00:57
Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze ciepłą
> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
krojenia
> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną galaretkę do
> chleba.
Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki i
słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-03-08 17:12:33
Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)Dnia Sun, 8 Mar 2009 18:00:57 +0100, Panslavista napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
>> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
>> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze ciepłą
>> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
>> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
> krojenia
>> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną galaretkę do
>> chleba.
>
> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki i
> słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
Czy ja tu widzę podteksty erotyczne? - mój sposób nadaje się także dla
posiadaczy małych kuchni, gdzie nie ma miejsca na takie szaleństwa ;-)
--
"Święto Kobiet jest jak Czerwona Księga, gdzie ONZ wpisuje ginące gatunki,
którym należy stworzyć warunki, aby miały możliwość realizacji...
Tylko kobietom dyskryminowanym i uciśnionym jest ono nadal potrzebne -
przynajmniej ten raz w roku poczuć się naprawdę kobietą."
TŻ mój najmilszy :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2009-03-08 18:08:59
Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)Użytkownik "Ikselka" napisał:
> > Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki,
> > boczki i słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
> Czy ja tu widzę podteksty erotyczne?
Głodnemu chleb na myśli :>
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2009-03-08 18:36:16
Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)Dnia Sun, 8 Mar 2009 19:08:59 +0100, Aicha napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" napisał:
>
>>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki,
>>> boczki i słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
>> Czy ja tu widzę podteksty erotyczne?
>
> Głodnemu chleb na myśli :>
Gorzej, kiedy głodny zaspokaja się "na szybko" - watami.
W kuchni nie wszystkim na myśli tylko chleb. I nawet wyraz "konsumpcja" nie
wszystkim kojarzy się tylko z jedzeniem.
--
"Święto Kobiet jest jak Czerwona Księga, gdzie IUCN wpisuje ginące gatunki,
którym należy stworzyć warunki, aby miały możliwość realizacji...
Tylko kobietom dyskryminowanym i uciśnionym jest ono nadal potrzebne -
przynajmniej ten raz w roku poczuć się naprawdę kobietą."
TŻ mój najmilszy :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2009-03-08 18:39:51
Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)Użytkownik "Ikselka" napisał:
> >>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki,
> >>> golonki, boczki i słoniny faszerowane będą korzystały
> >>> z własnego żelu.
> >> Czy ja tu widzę podteksty erotyczne?
> > Głodnemu chleb na myśli :>
> Gorzej, kiedy głodny zaspokaja się "na szybko" - watami.
> W kuchni nie wszystkim na myśli tylko chleb. I nawet wyraz
> "konsumpcja" nie wszystkim kojarzy się tylko z jedzeniem.
Noi?
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2009-03-08 19:09:17
Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:t9imy4z6iwa4$.17wee4l46baz4.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 8 Mar 2009 18:00:57 +0100, Panslavista napisał(a):
>
> > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
> >> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
> >> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze
ciepłą
> >> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
> >> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
> > krojenia
> >> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną galaretkę
do
> >> chleba.
> >
> > Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki i
> > słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
Bez podtekstów.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2009-03-08 19:18:01
Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:09:17 +0100, Panslavista napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:t9imy4z6iwa4$.17wee4l46baz4.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 8 Mar 2009 18:00:57 +0100, Panslavista napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
>>>> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
>>>> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze
> ciepłą
>>>> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
>>>> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
>>> krojenia
>>>> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną galaretkę
> do
>>>> chleba.
>>>
>>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki i
>>> słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
>
> Bez podtekstów.
No jasne, że bez :->
Tylko ta prasa i to mięcho.
--
"Święto Kobiet jest jak Czerwona Księga, gdzie IUCN wpisuje ginące gatunki,
którym należy stworzyć warunki, aby miały możliwość realizacji...
Tylko kobietom dyskryminowanym i uciśnionym jest ono nadal potrzebne -
przynajmniej ten raz w roku poczuć się naprawdę kobietą."
TŻ mój najmilszy :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2009-03-08 19:19:52
Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)Dnia Sun, 8 Mar 2009 19:39:51 +0100, Aicha napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" napisał:
>
>>>>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki,
>>>>> golonki, boczki i słoniny faszerowane będą korzystały
>>>>> z własnego żelu.
>>>> Czy ja tu widzę podteksty erotyczne?
>>> Głodnemu chleb na myśli :>
>> Gorzej, kiedy głodny zaspokaja się "na szybko" - watami.
>> W kuchni nie wszystkim na myśli tylko chleb. I nawet wyraz
>> "konsumpcja" nie wszystkim kojarzy się tylko z jedzeniem.
>
> Noi?
No i kicha - kiedy braknie prądu. A ja mam zawsze ogień pod fajerkami.
--
"Święto Kobiet jest jak Czerwona Księga, gdzie IUCN wpisuje ginące gatunki,
którym należy stworzyć warunki, aby miały możliwość realizacji...
Tylko kobietom dyskryminowanym i uciśnionym jest ono nadal potrzebne -
przynajmniej ten raz w roku poczuć się naprawdę kobietą."
TŻ mój najmilszy :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2009-03-08 19:26:04
Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ulwjii4n2gmh$.6pst0y1cq6uy$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:09:17 +0100, Panslavista napisał(a):
>
> > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:t9imy4z6iwa4$.17wee4l46baz4.dlg@40tude.net...
> >> Dnia Sun, 8 Mar 2009 18:00:57 +0100, Panslavista napisał(a):
> >>
> >>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>> news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
> >>>> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
> >>>> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze
> > ciepłą
> >>>> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
> >>>> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
> >>> krojenia
> >>>> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną
galaretkę
> > do
> >>>> chleba.
> >>>
> >>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki i
> >>> słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
> >
> > Bez podtekstów.
>
> No jasne, że bez :->
> Tylko ta prasa i to mięcho.
http://www.sr.otwock.com.pl/kategorie/przemysl/prask
i.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |