Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Z Ikselką w temacie :-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Z Ikselką w temacie :-)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 138


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2009-03-08 16:11:22

Temat: Z Ikselką w temacie :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze ciepłą
roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas krojenia
na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną galaretkę do
chleba.

--
"Święto Kobiet jest jak Czerwona Księga, gdzie ONZ wpisuje ginące gatunki,
którym należy stworzyć warunki, aby miały możliwość realizacji...
Tylko kobietom dyskryminowanym i uciśnionym jest ono nadal potrzebne -
przynajmniej ten raz w roku poczuć się naprawdę kobietą."
TŻ mój najmilszy :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2009-03-08 17:00:57

Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze ciepłą
> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
krojenia
> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną galaretkę do
> chleba.

Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki i
słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2009-03-08 17:12:33

Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 8 Mar 2009 18:00:57 +0100, Panslavista napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
>> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
>> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze ciepłą
>> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
>> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
> krojenia
>> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną galaretkę do
>> chleba.
>
> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki i
> słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.

Czy ja tu widzę podteksty erotyczne? - mój sposób nadaje się także dla
posiadaczy małych kuchni, gdzie nie ma miejsca na takie szaleństwa ;-)
--
"Święto Kobiet jest jak Czerwona Księga, gdzie ONZ wpisuje ginące gatunki,
którym należy stworzyć warunki, aby miały możliwość realizacji...
Tylko kobietom dyskryminowanym i uciśnionym jest ono nadal potrzebne -
przynajmniej ten raz w roku poczuć się naprawdę kobietą."
TŻ mój najmilszy :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2009-03-08 18:08:59

Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Od: "Aicha" <b...@t...ja> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ikselka" napisał:

> > Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki,
> > boczki i słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
> Czy ja tu widzę podteksty erotyczne?

Głodnemu chleb na myśli :>

--
Pozdrawiam - Aicha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2009-03-08 18:36:16

Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 8 Mar 2009 19:08:59 +0100, Aicha napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" napisał:
>
>>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki,
>>> boczki i słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
>> Czy ja tu widzę podteksty erotyczne?
>
> Głodnemu chleb na myśli :>

Gorzej, kiedy głodny zaspokaja się "na szybko" - watami.

W kuchni nie wszystkim na myśli tylko chleb. I nawet wyraz "konsumpcja" nie
wszystkim kojarzy się tylko z jedzeniem.
--
"Święto Kobiet jest jak Czerwona Księga, gdzie IUCN wpisuje ginące gatunki,
którym należy stworzyć warunki, aby miały możliwość realizacji...
Tylko kobietom dyskryminowanym i uciśnionym jest ono nadal potrzebne -
przynajmniej ten raz w roku poczuć się naprawdę kobietą."
TŻ mój najmilszy :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2009-03-08 18:39:51

Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Od: "Aicha" <b...@t...ja> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ikselka" napisał:

> >>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki,
> >>> golonki, boczki i słoniny faszerowane będą korzystały
> >>> z własnego żelu.
> >> Czy ja tu widzę podteksty erotyczne?
> > Głodnemu chleb na myśli :>
> Gorzej, kiedy głodny zaspokaja się "na szybko" - watami.
> W kuchni nie wszystkim na myśli tylko chleb. I nawet wyraz
> "konsumpcja" nie wszystkim kojarzy się tylko z jedzeniem.

Noi?

--
Pozdrawiam - Aicha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2009-03-08 19:09:17

Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:t9imy4z6iwa4$.17wee4l46baz4.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 8 Mar 2009 18:00:57 +0100, Panslavista napisał(a):
>
> > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
> >> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
> >> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze
ciepłą
> >> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
> >> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
> > krojenia
> >> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną galaretkę
do
> >> chleba.
> >
> > Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki i
> > słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.

Bez podtekstów.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2009-03-08 19:18:01

Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:09:17 +0100, Panslavista napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:t9imy4z6iwa4$.17wee4l46baz4.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 8 Mar 2009 18:00:57 +0100, Panslavista napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
>>>> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
>>>> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze
> ciepłą
>>>> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
>>>> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
>>> krojenia
>>>> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną galaretkę
> do
>>>> chleba.
>>>
>>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki i
>>> słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
>
> Bez podtekstów.

No jasne, że bez :->
Tylko ta prasa i to mięcho.
--
"Święto Kobiet jest jak Czerwona Księga, gdzie IUCN wpisuje ginące gatunki,
którym należy stworzyć warunki, aby miały możliwość realizacji...
Tylko kobietom dyskryminowanym i uciśnionym jest ono nadal potrzebne -
przynajmniej ten raz w roku poczuć się naprawdę kobietą."
TŻ mój najmilszy :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2009-03-08 19:19:52

Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 8 Mar 2009 19:39:51 +0100, Aicha napisał(a):

> Użytkownik "Ikselka" napisał:
>
>>>>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki,
>>>>> golonki, boczki i słoniny faszerowane będą korzystały
>>>>> z własnego żelu.
>>>> Czy ja tu widzę podteksty erotyczne?
>>> Głodnemu chleb na myśli :>
>> Gorzej, kiedy głodny zaspokaja się "na szybko" - watami.
>> W kuchni nie wszystkim na myśli tylko chleb. I nawet wyraz
>> "konsumpcja" nie wszystkim kojarzy się tylko z jedzeniem.
>
> Noi?

No i kicha - kiedy braknie prądu. A ja mam zawsze ogień pod fajerkami.
--
"Święto Kobiet jest jak Czerwona Księga, gdzie IUCN wpisuje ginące gatunki,
którym należy stworzyć warunki, aby miały możliwość realizacji...
Tylko kobietom dyskryminowanym i uciśnionym jest ono nadal potrzebne -
przynajmniej ten raz w roku poczuć się naprawdę kobietą."
TŻ mój najmilszy :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2009-03-08 19:26:04

Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ulwjii4n2gmh$.6pst0y1cq6uy$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:09:17 +0100, Panslavista napisał(a):
>
> > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:t9imy4z6iwa4$.17wee4l46baz4.dlg@40tude.net...
> >> Dnia Sun, 8 Mar 2009 18:00:57 +0100, Panslavista napisał(a):
> >>
> >>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>> news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
> >>>> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
> >>>> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze
> > ciepłą
> >>>> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
> >>>> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
> >>> krojenia
> >>>> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną
galaretkę
> > do
> >>>> chleba.
> >>>
> >>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki i
> >>> słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
> >
> > Bez podtekstów.
>
> No jasne, że bez :->
> Tylko ta prasa i to mięcho.

http://www.sr.otwock.com.pl/kategorie/przemysl/prask
i.html


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 10 ... 14


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

NO TO CYK !!!
NIE PYTAJCIE, GDZIE SIĘ PODZIAŁY WASZE PIENIĄDZE!
co zamiast bulki tartej...
wiosenne inspiracje
Sok winogronowy - pytaie o jakość

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »