Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Date: Sun, 8 Mar 2009 18:12:33 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 23
Message-ID: <t9imy4z6iwa4$.17wee4l46baz4.dlg@40tude.net>
References: <8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net>
<gp0u57$esp$1@nemesis.news.neostrada.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: bmc196.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1236532361 19964 83.28.222.196 (8 Mar 2009 17:12:41 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 8 Mar 2009 17:12:41 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:320987
Ukryj nagłówki
Dnia Sun, 8 Mar 2009 18:00:57 +0100, Panslavista napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
>> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
>> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze ciepłą
>> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
>> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
> krojenia
>> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną galaretkę do
>> chleba.
>
> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki i
> słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
Czy ja tu widzę podteksty erotyczne? - mój sposób nadaje się także dla
posiadaczy małych kuchni, gdzie nie ma miejsca na takie szaleństwa ;-)
--
"Święto Kobiet jest jak Czerwona Księga, gdzie ONZ wpisuje ginące gatunki,
którym należy stworzyć warunki, aby miały możliwość realizacji...
Tylko kobietom dyskryminowanym i uciśnionym jest ono nadal potrzebne -
przynajmniej ten raz w roku poczuć się naprawdę kobietą."
TŻ mój najmilszy :-)
|