Data: 2009-03-08 17:00:57
Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze ciepłą
> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
krojenia
> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną galaretkę do
> chleba.
Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki i
słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
|