Data: 2009-03-08 19:50:58
Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:49:52 +0100, Panslavista napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1ll1mmasmo3ry$.1a77ft4ruh3c0.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:26:04 +0100, Panslavista napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:ulwjii4n2gmh$.6pst0y1cq6uy$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:09:17 +0100, Panslavista napisał(a):
>>>>
>>>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>>> news:t9imy4z6iwa4$.17wee4l46baz4.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Sun, 8 Mar 2009 18:00:57 +0100, Panslavista napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>>>>> news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
>>>>>>>> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
>>>>>>>> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze
>>>>> ciepłą
>>>>>>>> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
>>>>>>>> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
>>>>>>> krojenia
>>>>>>>> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną
>>> galaretkę
>>>>> do
>>>>>>>> chleba.
>>>>>>>
>>>>>>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki
> i
>>>>>>> słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
>>>>>
>>>>> Bez podtekstów.
>>>>
>>>> No jasne, że bez :->
>>>> Tylko ta prasa i to mięcho.
>>>
>>> http://www.sr.otwock.com.pl/kategorie/przemysl/prask
i.html
>>
>> Dzienks - nie muszę używać prasy. Z podtekstami.
>
> Może komuś przyda się. Na przykład doskonała golonka prasowana na Święta.
Bez podtekstów to ja tylko zimne nóżki.
--
"Święto Kobiet jest jak Czerwona Księga, gdzie IUCN wpisuje ginące gatunki,
którym należy stworzyć warunki, aby miały możliwość realizacji...
Tylko kobietom dyskryminowanym i uciśnionym jest ono nadal potrzebne -
przynajmniej ten raz w roku poczuć się naprawdę kobietą."
TŻ mój najmilszy :-)
|