Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Date: Sun, 8 Mar 2009 20:50:58 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 49
Message-ID: <14ii4dz1nuypw$.ylirbvyx9uid$.dlg@40tude.net>
References: <8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net>
<gp0u57$esp$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<t9imy4z6iwa4$.17wee4l46baz4.dlg@40tude.net>
<gp1585$o5d$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<ulwjii4n2gmh$.6pst0y1cq6uy$.dlg@40tude.net>
<gp167k$qbu$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<1ll1mmasmo3ry$.1a77ft4ruh3c0.dlg@40tude.net>
<gp17k8$5d$1@atlantis.news.neostrada.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: bmc196.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1236541867 16399 83.28.222.196 (8 Mar 2009 19:51:07 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 8 Mar 2009 19:51:07 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:321002
Ukryj nagłówki
Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:49:52 +0100, Panslavista napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1ll1mmasmo3ry$.1a77ft4ruh3c0.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:26:04 +0100, Panslavista napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:ulwjii4n2gmh$.6pst0y1cq6uy$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:09:17 +0100, Panslavista napisał(a):
>>>>
>>>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>>> news:t9imy4z6iwa4$.17wee4l46baz4.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Sun, 8 Mar 2009 18:00:57 +0100, Panslavista napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>>>>> news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
>>>>>>>> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
>>>>>>>> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze
>>>>> ciepłą
>>>>>>>> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
>>>>>>>> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
>>>>>>> krojenia
>>>>>>>> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną
>>> galaretkę
>>>>> do
>>>>>>>> chleba.
>>>>>>>
>>>>>>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki
> i
>>>>>>> słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
>>>>>
>>>>> Bez podtekstów.
>>>>
>>>> No jasne, że bez :->
>>>> Tylko ta prasa i to mięcho.
>>>
>>> http://www.sr.otwock.com.pl/kategorie/przemysl/prask
i.html
>>
>> Dzienks - nie muszę używać prasy. Z podtekstami.
>
> Może komuś przyda się. Na przykład doskonała golonka prasowana na Święta.
Bez podtekstów to ja tylko zimne nóżki.
--
"Święto Kobiet jest jak Czerwona Księga, gdzie IUCN wpisuje ginące gatunki,
którym należy stworzyć warunki, aby miały możliwość realizacji...
Tylko kobietom dyskryminowanym i uciśnionym jest ono nadal potrzebne -
przynajmniej ten raz w roku poczuć się naprawdę kobietą."
TŻ mój najmilszy :-)
|