Data: 2009-03-08 19:49:52
Temat: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1ll1mmasmo3ry$.1a77ft4ruh3c0.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:26:04 +0100, Panslavista napisał(a):
>
> > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:ulwjii4n2gmh$.6pst0y1cq6uy$.dlg@40tude.net...
> >> Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:09:17 +0100, Panslavista napisał(a):
> >>
> >>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>> news:t9imy4z6iwa4$.17wee4l46baz4.dlg@40tude.net...
> >>>> Dnia Sun, 8 Mar 2009 18:00:57 +0100, Panslavista napisał(a):
> >>>>
> >>>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>>>> news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
> >>>>>> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
> >>>>>> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze
> >>> ciepłą
> >>>>>> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
> >>>>>> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
> >>>>> krojenia
> >>>>>> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną
> > galaretkę
> >>> do
> >>>>>> chleba.
> >>>>>
> >>>>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki
i
> >>>>> słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
> >>>
> >>> Bez podtekstów.
> >>
> >> No jasne, że bez :->
> >> Tylko ta prasa i to mięcho.
> >
> > http://www.sr.otwock.com.pl/kategorie/przemysl/prask
i.html
>
> Dzienks - nie muszę używać prasy. Z podtekstami.
Może komuś przyda się. Na przykład doskonała golonka prasowana na Święta.
|