Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
s.nask.org.pl!plix.pl!newsfeed1.plix.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed.neostrada.pl!atl
antis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z Ikselką w temacie :-)
Date: Sun, 8 Mar 2009 20:49:52 +0100
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 41
Message-ID: <gp17k8$5d$1@atlantis.news.neostrada.pl>
References: <8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net>
<gp0u57$esp$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<t9imy4z6iwa4$.17wee4l46baz4.dlg@40tude.net>
<gp1585$o5d$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<ulwjii4n2gmh$.6pst0y1cq6uy$.dlg@40tude.net>
<gp167k$qbu$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<1ll1mmasmo3ry$.1a77ft4ruh3c0.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: cjs41.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1236541896 173 83.31.68.41 (8 Mar 2009 19:51:36
GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 8 Mar 2009 19:51:36 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 090307-0, 2009-03-07), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:321001
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1ll1mmasmo3ry$.1a77ft4ruh3c0.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:26:04 +0100, Panslavista napisał(a):
>
> > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:ulwjii4n2gmh$.6pst0y1cq6uy$.dlg@40tude.net...
> >> Dnia Sun, 8 Mar 2009 20:09:17 +0100, Panslavista napisał(a):
> >>
> >>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>> news:t9imy4z6iwa4$.17wee4l46baz4.dlg@40tude.net...
> >>>> Dnia Sun, 8 Mar 2009 18:00:57 +0100, Panslavista napisał(a):
> >>>>
> >>>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>>>> news:8fmqg3womyfr.paptvdedxdd1$.dlg@40tude.net...
> >>>>>> Przed zwinięciem mięsa/boczku do pieczenia posyp jego powierzchnię
> >>>>>> sproszkowaną żelatyną. Po zwinięciu mozno osznuruj, upiecz. Jeszcze
> >>> ciepłą
> >>>>>> roladę przyciśnij deseczką, obciąż i wystudź.
> >>>>>> Mięso /boczek zachowa formę i nie będzie sie rozwarstwiało podczas
> >>>>> krojenia
> >>>>>> na plastry, zas zastygły sos z pieczenia zamieni się w pyszną
> > galaretkę
> >>> do
> >>>>>> chleba.
> >>>>>
> >>>>> Wystarczy odpowiednia prasa, a wtedy szynki, boczki, golonki, boczki
i
> >>>>> słoniny faszerowane będą korzystały z własnego żelu.
> >>>
> >>> Bez podtekstów.
> >>
> >> No jasne, że bez :->
> >> Tylko ta prasa i to mięcho.
> >
> > http://www.sr.otwock.com.pl/kategorie/przemysl/prask
i.html
>
> Dzienks - nie muszę używać prasy. Z podtekstami.
Może komuś przyda się. Na przykład doskonała golonka prasowana na Święta.
|